Maratonul Resuscitării, în București, la ParkLake Shopping Centre. Pe 4 martie, bucureștenii pot învăța cum să acorde primul ajutor în caz de stop cardiorespirator

01 mart. 2023
150 afișări
Maratonul Resuscitării, în București, la ParkLake Shopping Centre. Pe 4 martie, bucureștenii pot învăța cum să acorde primul ajutor în caz de stop cardiorespirator
Maratonul Resuscitării, în București, la ParkLake Shopping Centre. Pe 4 martie, bucureștenii pot învăța cum să acorde primul ajutor în caz de stop cardiorespirator. Sursa foto: Unsplash

Maratonul Resuscitării, orgnaizat de Fundația pentru SMURD, se va desfășura pe data de 4 martie în ParkLake Shopping Center, în București, cu ocazia Săptămânii Protecției Civile 2023. În cadrul evenimentului, participanții vor învăța cum se acordă primul ajutor pe manechine în cazul unui stop cardiorespirator.

Maratonul Resuscitării se va desfășura sâmbătă, în ParkLake Shopping Center, în București

Fundația pentru SMURD invită toate persoanele care își doresc să învețe să acorde primul ajutor în caz de stop cardiorespirator la Maratonul Resuscitării. Evenimentul este organizat cu ocazia Săptămânii Protecției Civile 2023.

Acesta se va desfășura în ParkLake Shopping Center, Main Square, sâmbătă, pe data de 4 martie, între orele 12:00-22:00.

Maratonul Resuscitării este o inițiativă ce a fost lansată doar la nivelul SMURD Cluj. S-a extins național prin Fundația pentru SMURD, reprezentanții dorindu-și să educe populația în vederea importanței acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator.

Participirea este foarte importantă pentru că, explică medicii, 4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă. Din acest motiv, dacă victima nu beneficiază de manevre de resuscitare până la venirea echipajelor de urgență, șansele de supraviețuire scad cu 10% la fiecare minut care trece:

Având în vedere datele menționate mai sus, este de la sine înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane care a suferit un stop cardiorespirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția noastră.

Pentru supraviețuirea și recuperarea cu un deficit neurologic cât mai redus a victimelor, trebuie să ținem cont de:

  • recunoașterea cât mai rapidă a stopului cardiorespirator,
  • apelarea la numărul unic de urgență 112,
  • aplicarea manevrelor de resuscitare până la venirea echipajelor medicale de urgență.

La Maratonul Resuscitării vor participa peste 60 de cadre medicale și voluntari

La Maratonul Resuscitării vor participa peste 60 de medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari din cadrul SMURD. Participanții vor avea șansa de a exersa pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum se recunoaște și cum trebuie să reacționeze atunci când observă că cineva este victima unui stop cardiorespirator.

Evenimentul va avea peste 20 de stații practice unde vor fi câte 2 instructori. Aceștia vor oferi cursuri succesive ce vor dura 30 de minute. Cursurile vor fi reluate pe întreaga durată a Maratonului pentru noii participanți.

De asemenea, participarea este gratuită și nu este nevoie de înscriere în prealabil.

Întreg evenimentul poate fi consultat AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies