Maratonul Internaţional Bucureşti pentru foştii fumători

de:
05 oct. 2012
0 Afișari
Maratonul Internaţional Bucureşti pentru foştii fumători

La standul campaniei, amplasat în Piata Constituţiei, cei interesaţi vor primi informaţii utile şi sfaturi practice şi se vor putea înscrie pe iCoach, un instrument online pe probleme de sănătate ce oferă consiliere gratuită celor care vor să renunţe la fumat, disponibil acum şi ca aplicaţie mobilă.

Vizitatorii îşi vor putea afla la stand şi cantitatea de monoxid de carbon din sânge, prin intermediul unor teste speciale, efectuate gratuit cu sprijinul voluntarilor Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti.

Pe lângă activitatea de la stand, o echipa de alergători voluntari va participa la cele patru curse ale MIB 2012 – maraton, semimaraton, maraton ştafetă şi cursă populară -, cu scopul de a promova mesajul campaniei şi de a demonstra că ex-fumatorii sunt, într-adevar, de neoprit, scrie mediafax.

Alergătorii participanţi la maraton şi la celelalte probe ale competiţiei vor purta tricouri de ‘Ex-fumatori’, pentru a promova campania.

Campania antifumat a Comisiei Europene ‘Ex-fumătorii sunt de neoprit’ (www.exsmokers.eu) revine pentru al doilea an consecutiv la Maratonul Internaţional Bucureşti (MIB 2012), pentru a demonstra înca o dată că nu există limite pentru cei care reuşesc să renunţe la fumat. În cele trei zile dedicate maratonului, ‘Ex-fumătorii’ vor promova o viaţă sănătoasă, fără fumat, potrivit organizatorilor.

Campania paneuropeana ‘Ex-fumătorii sunt de neoprit’ (2011-2013) are ca obiectiv încurajarea locuitorilor de pe continentul european să renunţe la fumat. Abordarea campaniei mută accentul de pe riscurile fumatului pe efectele benefice ale renunţării la acest obicei, subliniind realizările inspiraţionale ale ex-fumătorilor şi oferind sfaturi practice pentru a renunţa.

Campania include, de asemenea, evenimente naţionale pentru public şi presă, precum şi parteneriate naţionale şi internaţonale.

Cookies