ESENTIAL

Maraton al diplomelor, în weekend, la „Universitatea” de la Complexul „Sfântul Pantelimon”

Evenimentul va avea loc la cel mai mare Complex din ţară pentru Activităţi Recreative şi Educaţie „Sfântul Pantelimon” al Primăriei Sectorului 2 situat pe Şoseaua Pantelimon numărul 301. Centrul a fost inaugurat în luna aprilie a anului trecut în Sectorul 2.

Cursurile sunt organizate de Primăria Sectorului 2 pentru locuitorii săi sub îndrumarea unor profesori specializaţi, membri ai unor organizaţii nonguvernamentale sau voluntari dornici să împărtăşească din bogatele lor cunoştinţe.

Programul festivităţilor va fi următorul:

· Sâmbătă, 11 mai între orele 08.30 – 12.00 vor fi înmânate la 360 de adulţi diplomele de absolvire a cursurilor de: engleză, franceză şi informatică,

· Duminică 12 mai între orele 08.30 – 18.00 vor fi înmânate la 880 de copii diplomele de absolvire a cursurilor de: informatică, engleză, chineză, arabă, arte vizuale – pictură, dans sportiv, dans modern, dans ritmic, zumba şi karate.

Cele 1240 de persoane care vor primi diplomele sunt absolvenţii cursurilor gratuite predate în ultimele trei luni la cele şapte centre şi cluburi sociale ale Primăriei Sectorului 2.

Complexul pentru Activităţi Recreative şi Educaţie „Sfântul Pantelimon”, este un centru pilot, unic în ţară ce se remarcă prin oferta educaţională gratuită adresată comunităţii locale din sectorul 2, venind astfel în întâmpinarea celor care găsesc la complex o adevărată „universitate” de educaţie şi sport.

Complexul a fost înfiinţat din iniţiativa primarului Neculai Onţanu şi contribuie la pregătirea continuă a locuitorilor sectorului 2, prin componentele sale educative, culturale, de sănătate şi de petrecere a timpului liber.

În prezent sunt deja înscrise circa 12.000 de persoane care beneficiază gratuit de activităţi structurate pe următoarele componente:

1. Educative, organizate în 2 laboratoare fonetice, 2 laboratoare de informatică şi 3 săli de curs:

– informatică,

– limba engleză,

– limba chineză,

– limba arabă,

2. Recuperare şi educaţie medicală, oferind gratuit următoarele tratamentele medicale prin proceduri de:

– fizioterapie

– kinetoterapie,

– balneoterapie,

– masaj terapeutic,

– drenaj limfatic,

– băi galvanice.

3. Cultural artistice – arte vizuale, fiind organizate, spaţii pentru expoziţii, ateliere de pictură pentru elevi, săli de conferinţe şi festivităţi.

4. Sport şi recreative:

– dans ritmic, modern, sportiv şi Zumba,

– karate – Shotokan

5. Sociale – centre de zi tip after school şi befor school organizate în 3 săli,

6. Comunitare – Centru pentru Voluntariat al sectorului 2 – organizate în spaţii
destinate structurilor asociative.


În Sectorul 2 mai există și un centru de recreere pentru vârstnici care pune la dispoziţia bucureştenilor o bibliotecă virtuală metropolitană, cabinete de recuperare medicală, consiliere psihologică, cursuri de limbi străine şi informatică, la care se adaugă şi o sală de jocuri de societate. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button