Maratonul București are loc weekend-ul acesta, 30-31 octombrie. Ce trebuie să știe participanții

27 oct. 2021
259 Afișari
Maratonul București are loc weekend-ul acesta, 30-31 octombrie. Ce trebuie să știe participanții
Maratonul București are loc weekend-ul acesta, 30-31 octombrie. Ce trebuie să știe participanții. Sursă foto: Bucharest RUNNING CLUB

Veste bună pentru alergători! Weekendul acesta, 30-31 octombrie, are loc Maratonul București. Vestea mai puțin bună este că nu pot participa spectatori la această competiție, ținând cont de situația pandemică actuală. Iată tot ce trebuie să știi dacă participi la evenimentul sportiv.

Maratonul București are loc weekend-ul acesta, 30-31 octombrie. Ce trebuie să știe participanții care au ales să participe la cursele din cadrul evenimentului.

Maratonul București are loc weekend-ul acesta, 30-31 octombrie

În acest sfârșit de săptămână, Capitala găzduiește Raiffeisen Bank Bucharest Marathon. Ediția cu numărul 14 are startul în Piața Constituției, iar alergătorii pot participa la curse de alergare de 5 km, 10 km, ștafetă (4X10 km), 21 km și 42 km.

Programul curselor din acest weekend, 30-31 octombrie:

  • Sâmbătă, 30 octombrie, începând cu ora 9:00 vor lua startul alergătorii înscriși la cursa de 10 km, iar de la ora 10:45, vor lua startul alergătorii înscriși la cursa de 5 km.
  • Duminică există un singur start, începând cu ora 8:30 pentru cursele de 42 km, Ștafetă și 21 km.

Ce trebuie să știe participanții

Organizatorul evenimentului, Bucharest Running Club, anunță o măsură suplimentară pentru alergători: înscrierile online pentru cei care vor să participe la Maratonul București se vor prelungi până vineri, 29 octombrie 2021, pentru cursele de 10 km și 5 km, respectiv sâmbătă, 30 octombrie pentru cursele de 21 km, 42 km și Ștafetă.

Cine poate participa la eveniment. Alergătorii care vor dovedi că s-au înregistrat și care pot oferi dovada imunității, astfel:

  • prin intermediul unui certificat digital European COVID – Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva covid-19, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prin intermediul unui certificat digital European COVID – Certificat de recuperare pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării cu SARS-COV-2.
  • alergătorii vor face dovada înregistrării și vor prezenta dovada vaccinării sau vindecării de infecţia cu covid-19, prin intermediul certificatului de vaccinare (printat pe hârtie sau în format electronic), sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Cetățenii români pot descărca cele două tipuri de certificate și le pot genera, online, aici: https://certificat-covid.gov.ro/.

Testare și ridicare kituri

În zona Sport Expo va exista un centru de testare pentru alergătorii care vor veni să-și ridice kiturile pentru concurs sau care vor veni să se înscrie la una dintre curse. Testarea alergătorilor este opțională și gratuită pentru toți participanții. Aceasta va fi efectuată de către o clinică acreditată de Ministerul Sănătății, transmite organizatorul evenimentului.

Participanții care vor prezenta documentele menționate mai sus vor primi o brățară de acces pe baza căreia li se va permite accesul în sectoarele de START. Alergătorii nu au voie să-și înlăture brățările, iar cei care își doresc o brațară nouă trebuie să știe că aceasta poate fi obținută doar prin efectuarea unei înscrieri noi.

Bine de știut pentru ediția cu numărul 14 a Maratonului București: alergătorii nu pot delega o altă persoană/reprezentant pentru ridicarea kitului de concurs. Acesta se ridică doar personal.

Măsuri suplimentare de siguranță

Atât în zona de START, cât și în zona de FINISH (Piața Constituției, Bulevardul Libertății – zona Parc Izvor), vor exista măsuri suplimentare de siguranță:

  • accesul va fi permis doar pentru personalul esențial din echipa de organizare, alergători și autorități;
  • vor fi distribuite și impuse măștile de protecție (acestea vor fi înlăturate după primii 150 m; noi măști vor fi oferite la finalul cursei, odată cu medalia);
  • distribuirea și impunerea folosirii dezinfectanților;
  • vor fi dezinfectate în mod frecvent obiectele, suprafețele și incintele destinate participanților (ex. toalete ecologice, mese, scaune etc.);
  • se vor instala porți pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii alergătorilor;
  • vor exista spații de izolare, care să poată fi folosite în caz de nevoie, în condiții de maximă siguranță, pentru persoanele care prezintă simptome de covid-19;
  • vor fi utilizate produse preambalate (ex. apă, batoane energizante etc.).
Cookies