Maraton de sterilizări gratuite, fără pauză, lângă București. Campanie pentru căței și pisici de rasă comună

21 nov. 2022
293 afișări
Maraton de sterilizări gratuite, fără pauză, lângă București. Campanie pentru căței și pisici de rasă comună
Maraton de sterilizări gratuite, fără pauză, lângă București. Campanie pentru căței și pisici de rasă comună. Imagine simbol: Pexels

Un alt fel de maraton, lângă București. Vreme de 24 de ore, zi și noapte, mai mulți medici veterinari vor efectua sterilizări gratuite pentru câinii și pisicile de rasă comună.

Maraton de sterilizări gratuite în Ilfov

„Maraton-manifest: 24 de ore de sterilizări gratuite, fără pauză, în Ilfov”, anunță Consiliul Județean Ilfov într-un comunicat de presă.

Astfel, Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, în colaborare cu spitalul veterinar Center of Hope, anunță o premieră pentru deținătorii animalelor de companie. Timp de 24 de ore, atât zi, cât și noapte, medicii veterinari vor steriliza gratuit câini și pisici de rasă comună.

Acest maraton-manifest începe luni, la data de 28 noiembrie, la Găneasa, la sediul Center of Hope, la ora 14:00. Evenimentul se termină următoarea zi, pe 29 noiembrie, la ora 14:00. Sterilizările sunt gratuite.

„Orice ilfovean își poate duce câinele sau pisica la Găneasa, pentru o intervenție gratuită. Vrem ca oamenii să conștientizeze că sterilizarea este singura soluție pentru a opri înmulțirea animalelor și abandonul lor. Continuăm cu aceste acțiuni până când toată lumea va înțelege acest lucru și va acționa ca atare. Le mulțumesc medicilor care ne ajută să facem din Ilfov un județ mai bun și mai civilizat!”, a transmis Hubert Thuma, președinte Consiliul Județean Ilfov.

„Vom lucra la foc continuu”

„Animalele vor fi lăsate la clinică la ora 14.00, în data de 28 noiembrie și la ora 08.00, în data de 29 noiembrie. Vom lucra la foc continuu. Mi-am mobilizat toți colegii. Avem și voluntari din Danemarca, Elveția. Zi și noapte vom steriliza gratuit. Nu facem pauză deloc. Pentru că nu obosim să facem bine. Nu este ușor, dar trebuie intervenit urgent. Avem foarte multe cazuri de abandon”, declară Aurelian Ștefan, doctor veterinar, Center of Hope.

Programările se fac la numărul de telefon 0751.235.009.

În paralel, medicii continuă și maratonul lunar de sterilizări gratuite pentru căței și pisici. Miercuri, echipele vor ajunge la Mogoșoaia, iar luna viitoare vor ajunge în Otopeni. De la începutul anului și până în prezent, Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, împreună cu ONG-urile din domeniul protecției animalelor, a sterilizat gratuit peste 2.000 de animale de rasă comună.

Cookies