Maraton de programare în Bucureşti pentru aplicaţii pe Windows 8: Cât pot câştiga programatorii

de:
11 nov. 2012
0 afișări
Maraton de programare în Bucureşti pentru aplicaţii pe Windows 8: Cât pot câştiga programatorii

In weekend-ul 9 -11 noiembrie, Microsoft a organizat in Bucuresti un hackathon (termenul desemneaza un maraton de programare si provine din imbinarea termenilor hacker si marathon) dedicat aplicatiilor pe Windows 8, cel mai nou sistem de operare lansat la sfarsitul lunii trecute. Evenimentul, numit Wowzapp 2012, a fost organizat simultan in peste 100 de locatii din peste 40 de tari, fiind asteptati mii de dezvoltatori de aplicatii.

Ce castiguri pot avea programatorii care publica aplicatii in Windows Store

„Din toti banii castigati se face un revenue share si 70% din acei bani merg catre dezvoltatori. Daca suma finala castigata depaseste 25.000 de dolari automat se trece pe modelul in care dezvoltatorul castiga 80% din veniturile castigate. Este important ca avem parteneri chiar in Romania, precum cei de la Netopia prin care permitem mecanismelor de plata externe sa poata fi integrate in aplicatii de Windows 8. Cu alte cuvinte nu limitam ca platile sa se faca doar prin Windows Store”, a declarat Petru Jucovschi, Tech. Evangelist la Microsoft Romania, pentru hotnews.ro.

„Ecosistemul Windows – Windows Phone este unul dintre cele mai mari la nivel de livrari de noi device-uri si device-uri existente. Sunt 670 de milioane de licente de Windows 7 deja vandute, device-urile pe care Windows 7 ruleaza sunt gata pentru Windows 8 si este deci o mare oportunitate si o vedem, din ritmul accelerat de upgrade-uri, in a adresa in principal acea baza, nu mai vorbim de diversitatea de noi echipamente care urmeaza sa fie aduse in aceste saptamani in piata”, declara Todi Pruteanu, directorul de comunicare al Microsoft Romania.

Iulian Atanasoae, cel mai tanar programator roman cu o aplicatie in Windows Store

Iulian are 16 ani si este elev in clasa a 11-a la Colegiul National Stefan cel Mare din Suceava, sectia matematica-informatica. Aplicatia sa, Social Brainz, este una educationala conceputa pentru a fi folosita de elevi si profesori pentru a impartasi continut educational in mod rapid.

Cookies