ȘTIRI

Maratoanele vaccinării din România sunt un succes. Mii de oameni s-au imunizat în acest weekend

Mai multe maratoane ale vaccinării împotriva COVID-19 au avut loc în România, în acest weekend. Mii de oameni au ales să meargă să se imunizeze. Indiferent că au făcut rapelul sau prima doză, românii au format cozi la centrele de vaccinare. Oricine are peste 16 ani se poate imuniza, fără programare, doar cu buletinul.

Pe site-ul vaccinare-covid.gov, la secțiunea evenimente, găsiți lista completă a locurilor unde puteți merge să vă vaccinați fără programare, dar și care este programul de lucru al centrelor de vaccinare.

Maratoanele vaccinării din România sunt un succes. Mii de oameni s-au imunizat în acest weekend

Ploiești: de vineri după-amiază și până în prezent aproape 3.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19. Maratonul de vaccinare anti-COVID-19 s-a organizat pe Stadionul „Ilie Oană”. Ploieștenii mai au timp până duminică, la ora 20:00 să se prezinte la vaccin.

Iași: și aici, peste 3.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în cadrul maratonului de vaccinare organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, a anunţat, duminică, prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, potrivit Agerpres. Maratonul vaccinării de la Iași se încheie luni, la ora 8:00.

Târgu Mureș: peste 5.000 de persoane au primit serul anti-COVID în 48 de ore. Profesorul Alexandru Rafila a fost prezent la eveniment și a catalogat maratonul drept un succes.

„Este vorba de interesul populaţiei aici, nu ne interesează niciun fel de apartenenţă politică, de conotaţie politică a acestei acţiuni, sănătatea publică, cum îi spune şi numele, trebuie să beneficieze întreaga populaţie, întreaga comunitate şi comunitatea mureşenilor se pare că a înţeles acest lucru foarte bine şi a utilizat aceste servicii de vaccinare”, le-a declarat Alexandru Rafila jurnaliștilor.

Cluj-Napoca: peste 1.100 de persoane s-au imunizat în primele 18 ore de la începerea maratonului de vaccinare. „Pentru sănătatea noastră și să ne protejăm colegii, bunicii, familia”, a declarat o tânără. Ea spune că cel mai mult i-a lipsit facultatea anul acesta.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button