ARHIVA B365

Sute de oameni au participat la un marș pentru monarhie, sâmbătă, în București

Participanţii – în majoritate de vârsta a treia, dar şi tineri – s-au adunat în jurul orei 16.30 în Piaţa Victoriei, de unde au plecat în marş până la statuia ecvestră a regelui Carol I, pe traseul Bulevardul Lascăr Catargiu – Piaţa Romană – Bulevardul Dacia – Calea Victoriei, scrie realitatea.net.

Ei au afişat bannere cu mesaje printre care „Majestate, te te iubim, monarhie vrem să fim” şi „Adunare constituantă pentru Regatul României” şi au scandat pe traseu „Monarhia uneşte România, Monarhia salvează România!”, „Majestate, noi te vrem la Palatul Cotroceni”, „Nu mai vrem 10 Mai fără regele Mihai” şi „Regele şi patria! Jos republica!”.

O parte a lor au fluturat steaguri cu emblema Casei Regale, iar alţii au ţinut în mâini flori – lalele, zambile şi garoafe.

„M-am născut monarhist şi cred total în ideea asta. Din punctul meu de vedere, este singura noastră şansă, din cauza lipsei de modele şi a lipsei totale de integritate, de respect, de credinţă. Toate aceste lucruri sunt reprezentate de Casa Regală a României”, a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre participanţi, în vârstă de 30 de ani, de profesie stomatolog.

Printre participanţi s-a numărat şi fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu.

Marşul a fost organizat de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei.

Evenimente similare au avut loc, tot sâmbătă, în Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button