Marș pentru Basarabia la București, duminică

de:
18 oct. 2013
0 Afișari
Marș pentru Basarabia la București, duminică

Acțiunea 2012 organizează duminică, 20 octombrie, la ora 14:00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, cea mai amplă manifestaţie stradală care are drept scop transformarea unirii cu Republica Moldova într-o prioritate naţională, informează un comunicat de presă al platformei. Organizaţia anunţă evenimentul ca fiind „cea mai mare manifestație stradală din România pentru Unirea cu Republica Moldova”.
Manifestanţii pentru Basarabia vor purta steaguri tricolore şi mesaje personalizate pentru fraţii de peste Prut din faţa Guvernului României până la Palatul Parlamentului (Parcul Izvor). Astfel, punctul de început al marșului va fi Piața Victoriei, unde se află Guvernul României iar finalul va fi reprezentat de Palatul Parlamentului, locul unde luna aceasta va intra în dezbatere legea pentru apropierea celor două state românești, semnată de peste 117.000 de români. Participanţii la manifestaţie vor solicita adoptarea acestui proiectul legislativ de către Parlamentul României.

Totodată, din solidaritate cu Republica Moldova, ei vor ieşi în stradă în semn de sprijin faţă de şantajul comercial la care aceasta este supusă de către Rusia. ,,Deportări, înfometări, crime şi mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt câteva dintre metodele prin care Rusia a încercat să îi înstrăineze pe români de români. Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii să vină la eveniment cu un steag naţional pentru a arăta că tricolorul ne uneşte pe toţi”, a declarat av. dr. Mihai Nicolae, co-preşedinte al Platformei Civice Acţiunea 2012, principalul organizator al ,,Marşului pentru Basarabia”. Organizatorii de la platforma civică Acţiunea 2012 au depus eforturi uriaşe pentru o mobilizare cât mai mare. Inclusiv o intensă campanie pe reţelele de socializare. Au fost postate fotografii cu bannere din toate colţurile lumii, chiar şi din Alpii elveţieni, scrie evz.ro.

De altfel, pe site-ul organizaţiei este postat un anunţ prin care sunt invitate la această manifestație toate persoanele și organizațiile care cred în dezideratul reîntregirii teritoriale.

“Un stat mai mare este unul mai puternic. Demnitatea noastră națională trebuie recuperată, iar reîntregirea teritorială ne-ar aduce suflul nou de care avem atâta nevoie. E momentul să facem din unirea cu Basarabia o prioritate naţională. Veniți în Piața Victoriei, pentru România, pentru UNIRE, cu un steag tricolor!”, se arată în mesaj. Conform unui sondaj de opinie efectuat la nivel naţional, în 2012, de Centrul Român de Studii şi Strategii şi citat de dcnews.ro, 87,25% dintre români sunt de acord cu unirea Basarabiei cu România.

 

Cookies