ESENTIAL

MApN va crește capacitatea de vaccinare în centrele proprii, din 5 aprilie. Centrul de vaccinare de la Institutul Cantacuzino s-a deschis de luni

Ministerul Apărării Naționale va crește, din data de 5 aprilie, capacitatea de vaccinare în centrele proprii, urmând a asigura aproape 12.000 de locuri zilnic. După finalizarea primelor două etape de vacinare se va putea ajunge la 14.000 de persoane vaccinate zilnic. Totodată, Ministerul anunţă că centrul de vaccinare de la Institutul Cantacuzino a fost deschis de luni , 22 martie, pentru populaţia generală şi asigură vaccinarea a minim 30 de persoane zilnic, din cele 3.000 care s-au înscris pe lista de aşteptare.

„Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au analizat, într-o ședință de lucru desfășurată vineri, 19 martie, la sediul instituției, situația procesului de vaccinare desfășurat în prezent în centrele organizate de MApN și perspectivele concrete de creștere a capacității de vaccinare a acestora, pentru sprijinirea eforturilor naționale de vaccinare a grupelor de risc și a populației generale a României.

La activitate au participat șeful Direcției medicale a MApN, general-maior medic Dragoș-Marian Popescu, și reprezentanți ai structurilor centrale care asigură sprijinul MApN pentru eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19, în general, și a campaniei naționale de vaccinare, în special.”

56 de centre de vaccinare proprii

„MApN asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Suplimentar, la solicitarea autorităților locale, Ministerul Apărării Naționale poate organiza centre de vaccinare mobile proprii sau poate asigura personal medical care să deservească astfel de centre înființate de autoritățile locale, pentru a putea asigura vaccinarea persoanelor din comunitățile aflate în zone izolate sau greu accesibile.

Capacitatea maximă de vaccinare în centrele MApN, în condițiile asigurării numărului complet de doze pentru fiecare flux, este, în prezent, de 7.020 de doze pe zi, cu toate cele trei tipuri de vaccin autorizate până la acest moment – Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Centrele organizate de MApN continuă vaccinarea persoanelor eligibile pentru etapa a doua și vor începe și vaccinarea populației generale, pentru care se asigură minimum 15 locuri pe zi, în fiecare centru.

MApN va crește capacitatea de vaccinare în centrele proprii, din 5 aprilie

În urma măsurilor decise de conducerea ministerului pentru eficientizarea activităților și suplimentarea personalului medical, centrele de vaccinare ale MApN vor fi în măsură, începând cu 5 aprilie, să crească numărul maxim de persoane vaccinate zilnic la aproape 12.000 în total.

Odată cu finalizarea vaccinării persoanelor din primele două etape prevăzute în strategia de vaccinare, centrele de vaccinare ale ministerului vor continua activitatea de vaccinare a populației generale și vor putea crește capacitatea totală de vaccinare până la aproape 14.000 de doze administrate zilnic, într-un volum de maximum 90 de persoane/zi/flux de vaccinare.”

Centrul de vaccinare de la Institutul Cantacuzino s-a deschis de luni

„În ceea ce privește activitatea de vaccinare desfășurată în centrul organizat de Institutul Cantacuzino, facem precizarea că, începând cu data de luni, 22 martie, fluxul care funcționează în cadrul acestui centru va începe să preia zilnic minimum 20 de persoane din cadrul etapei a treia de vaccinare, din cele peste 3.000 câte s-au înscris până în prezent pe lista de așteptare prin platforma națională de programare.

Pentru asigurarea unui timp rezonabil de așteptare pentru solicitanții din etapa a treia, având în vedere faptul că centrul asigură în continuare și vaccinarea persoanelor eligibile pentru etapa a doua (persoane peste 65 de ani, persoane cu comorbidități, personal din MApN și din alte instituții ale sistemului național de apărare), a fost suspendată temporar înscrierea pe lista de așteptare, pentru a permite vaccinarea celor deja înscriși, această opțiune urmând a fi redeschisă în platforma de programare, imediat ce acest lucru va fi posibil.”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Apărării Naționale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button