Manolescu: Firea, o fată drăguţă, mai face şi poezii… Ideea cu transport RATB gratuit e o prostie

de:
09 iun. 2016
0 Afișari
Manolescu: Firea, o fată drăguţă, mai face şi poezii... Ideea cu transport RATB gratuit e o prostie

Nicolae Manolescu a declarat, la RFI,  că ideea unui transport public gratuit în Bucureşti „e o prostie, evident o prostie, ce să mai discutăm!”.

„În primul rând, costă pe cap de călător şase lei şi biletul e 1,5 lei sau aşa ceva. Deci pierderile sunt de 4,5 din 6 acum. Păi dacă mai scoţi şi biletele, se duce de râpă tot. Când s-a pus problema transformării în societate comercială a RADET-ului, s-a observat imediat că trebuie mărite tarifele cu 60%. Ea nu ştie ce spune, cineva a învăţat-o prost. Ţine de promisiunile astea să zic aşa stângiste din campanie, care nu pot fi puse în practică, pentru că acolo trebuie să vii cu măsuri rezonabile economic. Dacă începe aşa, începe prost”, a spus Manolescu.

CITEŞTE ŞI Transportul cu RATB ar putea fi GRATUIT. Anunţul noului primar al Capitalei, Gabriela Firea 

Eu o cunosc pe Gabriela Firea foarte bine, nu-mi fac foarte mari iluzii. Ea e o fată drăguţă, deşteaptă, citită, mai face şi poezii, membră a Uniunii Scriitorilor, dar nu asta-i problema, problema este că întâi îţi trebuie o echipă, pe care eu nu văd s-o aibă, ar fi trebuit să ştim şi noi.

În al doilea rând, îţi trebuie o anume minte acolo, acolo nu mai e politică, nu mai e populism, nu te duci şi spui scot biletele, asta-i o prostie. Acolo te duci şi spui uite, am priorităţile cutare şi am bani pentru. Pe mandatul meu voi termina cutare chestie şi voi lăsa urmaşului meu jumătate din proiectul al doilea şi aşa mai departe. Dacă nu faci chestiile astea, lumea nu te crede. Foarte repede se va vedea povestea asta”, crede criticul literar.

CITEŞTE ŞI Firea promite că va face „REVOLUŢIE” în materie de trafic în Capitală. Ce soluţii propune

Noul primar general ales al Capitalei, Gabriela Firea, vrea ca transportul public de suprafață din București să fie gratuit. Firea a declarat că a discutat deja cu specialişti care i-au transmis că transportul gratuit cu RATB este un proiect realizabil. O altă prioritate a social-democratei este reintroducerea biletului unic RATB-Metrou.

 
Cookies