Manki`n`Stieb @Street Delivery

Manki`n`Stieb @Street Delivery

Proiectul Manki ‘n’ Stieb este format din Victor Bilegan şi Cătălin Alexandru şi este destul de fresh, apropiindu-se de al 5-lea an de existenţă oficială.

Neoficial este că totul pleacă de la mania comună pe care cei doi o manifestau la petrecerile organizate între prieteni şi anume aceea de a monopoliza muzica. De aici a aparut şi concurenţa… una constructivă care duce inevitabil la o completare a celor doi.

Mai departe, stilurile cu care îşi enervau prietenii au fost abandonate şi au lăsat locul biturilor sincopate de breakbeat şi a derivatelor (d.n.b. şi dubstep). Acum 5 ani, când au realizat că petrecerile homemade pot fi dăunatoare atât pentru imobil cât şi pentru vecini, şi impun şi anumite compromisuri, au făcut conversia către cluburile de profil din Bucureşti (şi nu numai), a petrecerilor underground neconventionale şi a festivalelor desfăşurate prin ţară.

În 2010 au fost selectaţi de Burn să reprezinte România la workshop-ul “Cassius Masterclass” ţinut la studiourile Burn Studios din Paris, un prilej bun pentru a înhăţa câteva secrete şi metode de a-şi personaliza “soundul”, de la celebrul duo francez.

Stilul muzical abordat este eminamente breakbeatul, dar asta nu înseamnă că se feresc de funky breaks, dubstep şi dnb. Au mixat alături de cele mai mari nume ale genului: Ctrl Z, Stanton Warriors, Krafty Kuts, Atomic Hooligan, Jay Cunning plus multe alte nume mari ce activează în domeniu muzicii electronice.

Anul acesta, Street Delivery are loc in perioada 10-12 iunie: “Inchidem strada pentru masini si o deschidem pentru oameni”.