Manifestații de susținere a procurorilor DNA Lucian Papici și Mariana Alexandru,duminică,în Capitală

de:
05 oct. 2013
0 Afișari
Manifestații de susținere a procurorilor DNA Lucian Papici și Mariana Alexandru,duminică,în Capitală
Potrivit Hotnews, la protestul din fata DNA s-au adunat, pana la 17.30, in jur de 100 de participanti.

Oamenii scandeaza lozinci impotriva premierului Victor Ponta, a ministrului Justitiei Robert Cazanciuc si a procurorului general Tiberiu Nitu. „Romania, stat de drept”, „Ponta, nu uita, Justitia nu-i a ta!”, „Aparam DNA, aparam Justitia”, „Romania, trezeste-te!”, scandeaza manifestantii.

Unii dintre protestatari flutura steaguri tricolore si drapelul Uniunii Europene si afiseaza pancarte cu mesaje antiguvernamentale: „Cazanciuc, Justitia nu-i mosia ta”, „Nitu, pe noi nu ne-ai pacalit vreodata”.  Manifestantii sunt desfasurati pe trotuar, neocupand carosabilul pe str. Stirbei Voda.

Apelul lansat pe Facebook cu privire la manifestatia din fata DNA pentru „apararea statului de drept si a Justitiei din Romania”:
 
„In ultimii ani activitatea sustinuta a procurorilor DNA si a unor complete de judecata libere si curajoase au adus o mare schimbare in bine in societatea romaneasca. Aerul a devenit mai respirabil datorita faptului ca politicieni corupti din mai multe partide au fost condamnati pe baza legilor in vigoare. Dar iata ca regimul Ponta a avut in aceasta saptamana o interventie brutala fata de activitatea DNA prin revocarea nemotivata a delegarii procurorilor Papici si Alexandru de la conducerea sectiei I la doar 8 zile dupa ce fusesera delegati si in contextul finalizarii unui dosar in care este inculpat un membru important al Guvernului.

E momentul sa ne aratam solidaritatea cu procurorii DNA si sa aparam functionarea libera a justitiei.

Te asteptam sa strigam din nou impreuna: „Noi votam DNA!” Free DNA!

Adresa DNA este: Str. Stirbei Voda, nr. 79-81, sector 1, Bucuresti”

Pe Facebook este anuntat de asemenea un „protest impotriva imixtiunii politicului in justitie”, duminica, de la ora 18.00, in Piata Universitatii:

„Procurorii care s-au ocupat cu dosarele de coruptie: Lucian Papici si Mariana Alexandru au fost schimbati din functie la interventia primului-ministru Victor Ponta, in momentul in care dosarul prim-viceprimministrului PSD Liviu Dragnea, suspectat de fraude la Referendumul din 2012 a fost finalizizat. Consideram imixtiunea lui Victor Ponta ca un atac agresiv asupra statului de drept si al independentei justitiei.

Va invitam pe toti cei care considerati ca intervential lui Victor Ponta este un atac la independenta justitie, la iesirea in strada, protest impotriva imixtiunii politicului in problemele justitiei”.


 
Cookies