Știri București

Manifestare pentru comemorarea victimelor Colectiv. Oamenii vor forma, sâmbătă, un lanț uman

Șase ani au trecut de la tragedia din Colectiv. Sâmbătă după-amiază, în Capitală, va avea loc o manifestare pentru comemorarea victimelor. Oamenii se vor strânge în fața Curții de Apel București, apoi vor pleca spre Clubul Colectiv.

Manifestare pentru comemorarea victimelor Colectiv. Oamenii vor forma, sâmbătă, un lanț uman, iar apoi vor porni în marș către Clubul Colectiv, potrivit unui comunicat transmis de Brigada Rutieră București.

Manifestare pentru comemorarea victimelor Colectiv

Sâmbătă, 30 octombrie 2021, se împlinesc 6 ani de la incendiul care a izbucnit în Clubul Colectiv din Capitală, în care 65 de persoane și-au pierdut viața.

În data de 30 octombrie 2015 (vineri), flăcările au izbucnit în Clubul Colectiv. La acea dată, avea loc un concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării albumului numit „Mantras of War”. 65 de persoane și-au pierdut viața, după ce, în timpul concertului, flăcările s-au extins rapid, iar tinerii nevinovați nu au mai putut să-și salveze viețile.

Focul a izbucnit din cauza artificiilor folosite, iar acestea au dus la aprinderea buretelui poliuretanic de pe un stâlp al clădirii. Aproximativ 400 de fani se aflau în clubul Colectiv.

Recomandăm și: Ultimii doi martori din dosarul Colectiv, audiați miercuri de Curtea de Apel București. Instanța dezbate și schimbările de încadrare a faptelor funcționarilor publici

Oamenii vor forma, sâmbătă, un lanț uman

Astfel, sâmbătă, în intervalul orar 17:00 – 23:00, va fi organizată o manifestare publică pentru comemorarea victimelor. Brigada Rutieră București transmite că în intervalul 17:00 – 17:30, participanții se vor aduna pe trotuarul din fața Curții de Apel București. Apoi, în intervalul 17:30 – 19:00, vor forma un lanț uman din 4 în 4 metri, pe trotuarul din fața Curții de Apel București.

Începând cu ora 19:15 și până la 19:30, participanții se vor pregăti să se deplaseze în marș spre Clubul Colectiv, iar în intervalul orar 19:30 – 20:00, participanții se vor deplasa pe următorul traseu: trotuarul din fața Curții de Apel București – Splaiul Independenței – traversarea intersecției Strada Halelor/Splaiul Independenței – trotuarul aferent parcului Unirii – intersecția Bulevardul I.C.Brătianu/Bulevardul Unirii – traversare pe Bulevardul Unirii (zona Fântâni) – Pod Șerban Vodă – trotuarul de pe Splaiul Unirii – până în dreptul sediului Camerei de Comerț – trotuarul de pe Strada Bucur – punct final Clubul Colectiv.

Recomandăm și: Daniela Nițu, considerată principala vinovată în tragedia de la COLECTIV, a fost găsită moartă în apartamentul său din S5. A fost deschis dosar de moarte suspectă

În fața clubului Colectiv, în intervalul orar 20:30 – 22:30, va avea loc o adunare publică.

Brigada Rutieră București le solicită șoferilor să conducă prudent, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească sau să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button