Mâncarea fast food cu jucării va fi interzisă în San Francisco în câteva zile

de:
06 nov. 2010
0 Afișari
Mâncarea fast food cu jucării va fi interzisă în San Francisco în câteva zile

Legea prevede ca meniurile pentru copii să îndeplinească anumite standarde nutriţionale pentru a fi vândute împreună cu jucării. Condiţiile sunt ca meniul să aibă sub 600 de calorii, să conţină fructe şi legume, iar băuturile să nu conţină zahăr în exces. Susţinătorii iniţiativei spun că scopul este de a încuraja alimentaţia sănătoasă şi de a combate obezitatea în rândul copiilor.

“Suntem foarte dezamăgiţi de această decizie, nu este ceea ce vor clienţii noştrişsi nici ceva ce au cerut”, a declarat Danya Proud, purtător de cuvânt al McDonald’s, care a adăugat că a primi o jucărie împreună cu mancarea este distractiv.

15% dintre copiii din America sunt supraponderali sau obezi, fiind vulnerabili la bolile de inimă, diabet şi cancer, potrivit datelor Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite. În unele state, rata de obezitate este de peste 30 de procente.

În 2006, McDonald’s a cheltuit peste 520 de milioane de dolari pentru publicitate şi jucării pentru promovarea meniurilor pentru copii, potrivit unui raport al Comisiei Federale de Comerţ.

Cookies