Mâncare tradiţională şi bio, la preţuri rezonabile, la Romexpo

de:
11 nov. 2010
0 Afișari
Mâncare tradiţională şi bio, la preţuri rezonabile, la Romexpo

Gurmanzii din Capitală pot degusta la Indagra preparate româneşti după reţete tradiţionale sau le pot cumpăra pentru acasă la preţuri accesibile, după cum susţin producătorii.

Unul dintre cele mai aglomerate standuri era cel al unui vânzător din Sfântul Gheorghe, Covasnaa. Acesta încinsese focul de dimineaţă iar pregătirile pentru degustarea viţelului la proţap erau în toi. La fel de solicitat era însă şi un agricultor din Poiana Sibiului care, cu greu făcea faţă comenzilor de pastramă de vită, în unt, la ceaun. „Porţia este 30 de lei şi cuprinde mămăligă, brânză de burduf, pastramă fiartă în unt cu ceapă, un pahar de pălincă înainte de masă şi unul de vin după ospăţ”, a precizat Ioan Ardeleanu. Bătaie la fel de mare s-a dus însă şi pe sărmăluţele în foi de varză gătite de Iulia Corău din Maramureş. Porţia de trei sărmăluţe cu mămăligă costă 5 lei.

Vizitatorii nu au ocolit nici standurile de preparate din carne de unde pot fi cumpăraţi cârnaţi ţărăneşti cu 24 lei kg, parizer de vită dietetic la 30 lei kg, toba de casă la 20 de lei, pastrama de casă la 34 de lei sau guşa ţărănească cu boia la 20 de lei pe kg.

Persoanele cărora le plac brânzeturile şi preparatele derivate din lapte au de asemenea de unde să aleagă. Printre sutele de articole culinare expuse de comercianţi se află caşul de oaie cu chimen la 25 lei kg, brânză în coajă de brad la 28 de lei pe kg, urdă cu mărar la 10 lei caserola de 250 de grame, brânză topită cu nucă, boia de ardei, simplă şi afumată pentru care vânzătorii cer 18 lei kg, telemea de capră cu arome naturale din plante medicinale la 32 lei pe kg şi diverse alte preparate din caşcaval la 22 lei kg.

Ca şi desert, producătorii au adus cu ei arahide şi nuci pralinate la 8 lei suta de grame, alune de pădure la acelaşi preţ, dar şi batoane de susan la 4 lei, precum şi ciocolată de casă şi colaci Kurtos la 12 lei, cu nucă sau cacao. Nu lipsesc de asemenea nici plăcintele cu nucă sau gem la numai 2 lei bucata, preparate după reţete autentice maramureşeneşti.

Standurile cu produse bio pun de asemenea la dispoziţia cumpărătorilor miere de albine, propolis, compoturi şi dulceţuri de fructe, frunze de ceai cu multiple arome, sucuri naturale, vinuri obţinute din mere şi must preparat pe loc. În afară de alimente, bucureştenii pot cumpăra de la târg inclusiv obiecte de artizanat, precum cergă şi pături din lână.

Potrivit organizatorilor, cea de-a 15-a ediţie a Indagra reuneşte peste 600 de firme şi producători individuali, atât din ţară cât şi de peste hotare, în cadrul secţiunilor Indagra Food şi Indagra Farm. Târgul se adresează inclusiv celor care vor să se pună la curent cu noutăţile în materie de tehnologie agricolă pentru că vor găsi în cadrul expoziţiei tractoare de ultimă generaţie şi tot felul de alte utilaje agricole.

În cadrul secţiunii zootehnice pot fi admiraţi cei mai frumoşi cai pursânge din ţară, alături de exemplare rare de păsări de rasă, iar sâmbătă se va desfăşura concursul naţional de taurine, ovine şi caprine.

Programul de vizitare al târgului este zilnic între orele 10.00-18.00, iar duminică până la 16.00. Preţul unui bilet de intrare este 5 lei.

Cookies