MĂNÂNC PENTRU TINE

Experiența africană cu supa Okra, Fufu din yam și un lighenaș cu apă. Tribes by Nelz, excentricul african din București unde mănânci cu mâna
| 19.05.2023

Experiența africană cu supa Okra, Fufu din yam și un lighenaș cu apă. Tribes by Nelz, excentricul african din București unde mănânci cu mâna

Tribes by Nelz e răspunsul „DA” pe care-l poți da în București la întrebarea „Ai mâncat vreodată preparate africane tradiționale?” Deci, dacă te bate gândul să experimentezi cu altceva și vrei să încerci bucătăria africană […]

citește mai mult
La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului
| 12.05.2023

La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului

Până la UMAMI Street Food Truck: Weekend de weekend, tot felul de festivaluri inundă bulevardele Bucureștiului și parcă, în ultima vreme, toate arată la fel, toate miros la fel, toate sună la fel. Că se […]

citește mai mult
| 05.05.2023

„Asta îi Cosmos!” Festin la Taverna Georgia, primul restaurant cu specific georgian din București

Taverna Georgia. Avem, căci, paradoxal, războiul din Ucraina are și părțile lui bune. Conflictul a făcut ca unii dintre cei mai iscusiți cârciumari din Georgia, cu afaceri în Crimeea și Kiev, să-și încerce norocul pe […]

citește mai mult
Fabergé-ul ouălor fierte: Umami Soft Egg. Lansare Pho Bar Truck, în București, cu supă vietnameză phontastică
| 28.04.2023

Fabergé-ul ouălor fierte: Umami Soft Egg. Lansare Pho Bar Truck, în București, cu supă vietnameză phontastică

A doua descoperire senzațională a anului (vezi aici pe prima) pentru mine sunt vietnamezii de la Pho Bar și supa lor pho absolut phontastică. Și sunt gata să pun rămășag că e printre cele mai […]

citește mai mult
Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. Partea a II-a | Alte 5 locuri minunate cu mâncare
| 21.04.2023

Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. Partea a II-a | Alte 5 locuri minunate cu mâncare

Tocmai am terminat de vorbit cu Dana, care mi-a cerut niște recomandări de locuri, restaurante sau bistro-uri în care ar putea ieși la masă cu cea mai bună prietenă a ei, să sărbătorească niște ani. […]

citește mai mult
Istorie, bun gust și-un cârnat organic. Experiența noului G.Y.S.T. București
| 14.04.2023

Istorie, bun gust și-un cârnat organic. Experiența noului G.Y.S.T. București

Deci, ce-i cu G.Y.S.T.? Scrolând în gol pe Insta am aflat că, de curând, Răzvan Crișan, creatorul celebrelor branduri bucureștene M60, KANE, Mamizza și Mercato Comunale, a deschis un nou gastropub, inspirat de Copenhaga și […]

citește mai mult
“Casa Tănase”, restaurantul cu specific nepalez din București botezat in memoriam
| 07.04.2023

“Casa Tănase”, restaurantul cu specific nepalez din București botezat in memoriam

Oricât de bizar ar suna, Casa Tănase e un restaurant o bombă fast food cu specific nepalez, cu o poveste cel puțin fascinantă. Adică, pe bune acu’, de ce s-ar numi un local nepalez “Casa […]

citește mai mult
Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. 5 locuri minunate cu mâncare | Partea I
| 31.03.2023

Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. 5 locuri minunate cu mâncare | Partea I

Bun venit, dragul meu turist în căutare de comori gastronomice bucureștene! Astăzi, încep o serie de rezumate a localurilor bucureștene cu mâncare bună, pe care le voi comprima în singurul si unicul „ghid gastronomic al […]

citește mai mult
Ascuns și subapreciat. Chinezescul Mei Wei Fast Food din Bucureștiul multigastronomic dezvoltat
| 24.03.2023

Ascuns și subapreciat. Chinezescul Mei Wei Fast Food din Bucureștiul multigastronomic dezvoltat

Nu știu dacă în ziua de azi mai poți mânca ceva bun prin București cu doar 15 lei. Și dacă te nimerești prin Romană, cu atât mai puțin. Poate doar vreun Smart Box de la […]

citește mai mult
Unde îngerașii fac hamei din Pi la pătrat: burgeri și bere acolo unde era agenție CFR București. Mario's Osteria: smashed burgers, gloanțe de la Revoluție, bere artizanală
| 10.03.2023

Unde îngerașii fac hamei din Pi la pătrat: burgeri și bere acolo unde era agenție CFR București. Mario’s Osteria: smashed burgers, gloanțe de la Revoluție, bere artizanală

Până la Mario, până la burgeri… Până prin anii 2000 – două mii și un pic, la parterul clădirii de pe Strada Domnița Anastasia, colț cu Brezoianu, a funcționat agenția de voiaj CFR, de unde […]

citește mai mult
Orient vs Tzancă. Războiul Shaormelor în București, episodul 1: Amenințarea La Tzancă
| 03.03.2023

Orient vs Tzancă. Războiul Shaormelor în București, episodul 1: Amenințarea La Tzancă

„Transmite-i lui Tzancă că vă roade invidia fraiere flaușat sau cântă la altă masă” E gâlceavă mare pe Bulevadrul Mihalache din București, acolo unde Tzancă Uraganu’ și-a deschis shaormerie fix vizavi de Shaormeria Orient, una […]

citește mai mult
Istorie și mediocritate la chiflă. Cea mai veche burgărie din București, care hrănește șmecherii de Dorobanți, din 1992. MG Burger
| 24.02.2023

Istorie și mediocritate la chiflă. Cea mai veche burgărie din București, care hrănește șmecherii de Dorobanți, din 1992. MG Burger

De unde-am plecat: “- Bă, jur. Tre’ să mergi la MG Burger. E de pe vremea când era mama fată mare. Mă întâlneam seara acolo cu cu mulți șmecheri, cu lăutari care veneau să mănânce, că nu […]

citește mai mult
Om Hani, comoara cu specialități libaneze ascunsă bine printre blocurile Bucureștiului. Până acum
| 10.02.2023

Om Hani, comoara cu specialități libaneze ascunsă bine printre blocurile Bucureștiului. Până acum

Ține minte numele ăsta: Om Hani. Om Hani – Specialități Libaneze este fix motivul pentru care am început rubrica asta poreclită „Mănânc pentru tine”, aici, pe b365.ro. Motivul fiind să descopăr comori culinare și să […]

citește mai mult
Am gustat din coclinta lu' Cucu din București. Făcută cu mâinile, mâncată cu gura, pe Victoriei
| 27.01.2023

Am gustat din coclinta lu’ Cucu din București. Făcută cu mâinile, mâncată cu gura, pe Victoriei

„Coclintă” nu e un cuvânt pe care să-l fi avut în vocabular, până de curând, când am trecut pragul braseriei „Colintă LA CUCU”, de pe Calea Victoriei, mai mult ca să nu mor prost. Conform […]

citește mai mult
Cel mai bun kebap din București se mănâncă la Balotești. La “A la Turca”, cu lipii fierbinți, proaspăt scoase din cuptor
| 20.01.2023

Cel mai bun kebap din București se mănâncă la Balotești. La “A la Turca”, cu lipii fierbinți, proaspăt scoase din cuptor

Salutare și bine ai venit la “Mănânc pentru tine”. Te poftesc să vii cu mine în căutarea celor mai buni kebapi, kebabi și kebăbării din, și de pe lângă, București. După ce săptămâna trecută am […]

citește mai mult
Kebab cu Revolut. O kebăbărie de neratat din Colentina: OSAJ, în inima străzii, by Hamude Zino
| 13.01.2023

Kebab cu Revolut. O kebăbărie de neratat din Colentina: OSAJ, în inima străzii, by Hamude Zino

Până s-ajungem la OSAJ, e necesar să vorbim despre kebăbării, căci se duc sufletului locurile din București (și de pe lângă București) în care te poți desfăta la papile cu niște kebab adevărat fără să […]

citește mai mult
Noul AveForchetta din București. Neoitalian, neomișto și mâncare neodecentă
| 30.12.2022

Noul AveForchetta din București. Neoitalian, neomișto și mâncare neodecentă

Salutare și bun venit la mănânc pentru tine. Abia zilele astea am apucat să aștern câteva cuvinte despre vizita pre Crăciun pe care am făcut-o celui mai nou restaurant deschis în București, pe Matei Millo […]

citește mai mult
Sandwich-uri celebre și cinstite în București, de la World of Sandwiches, în Amzei
| 09.12.2022

Sandwich-uri celebre și cinstite în București, de la World of Sandwiches, în Amzei

Hai, salut și Welcome to The World of Sandwiches! Ce faci când nu știi ce să mai mănânci? Te întorci la rădăcini, la pâinica cea de taină umplută cu ce-ți mai bântuie prin frigider.Te descurci […]

citește mai mult
Gangnam Pocha în București. Gheare de pui la 50 de lei, țuică cu bere și alte delicatese Sud Coreene
| 02.12.2022

Gangnam Pocha în București. Gheare de pui la 50 de lei, țuică cu bere și alte delicatese Sud Coreene

Salutare și bun venit la Mănânc pentru tine. Gangnam Pocha… Deci, astăzi e despre cultura gastronomică sud coreeană, care-și face ușor-ușor loc în peisajul nostru local de băgat la maț. E 2 decembrie, lumea sătulă până-n […]

citește mai mult
Noul Mexican de București: Los Amantes. Cu tacos adevăratos de puerco și margarita cheesecake
| 25.11.2022

Noul Mexican de București: Los Amantes. Cu tacos adevăratos de puerco și margarita cheesecake

Nu mai am televizor de vreo 10 ani, ceva de genul. Așa că habar n-am cine e acest chef Munti, care a/și-a deschis un nou restaurant/loc cu haleu mexican, fix în buricul târgului bucureștilor, pe […]

citește mai mult
Cookies