ARHIVA B365

Managerul Spitalului de Urgenţă din Ploieşti, prins în flagrant luând mită, a fost REȚINUT de DNA

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora:

„În perioada aprilie 2014 – iulie 2015, inculpatul Băloi Ion Alexandru, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a primit de la un om de afaceri (denunțător în cauză), în mod repetat, sume de bani reprezentând un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă în baza unui contract de servicii încheiat cu unitatea spitalicească menționată.

Mai mult, inculpatul chiar a tergiversat efectuarea plăților respective pentru a-i determina pe reprezentanții firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor.
Din conținutul probatoriului a rezultat faptul că, foloasele necuvenite, remise inculpatului Băloi Ion Alexandru în perioada respectivă, se ridică la suma totală de circa 6.500 lei şi au fost remise în trei tranşe, ce se coroborează cu retragerile de numerar din contul societăţii atât din punct de vedere al datei cât şi al procentului – circa 20% din valoarea facturilor achitate.

În același context, la data de 26 august 2015, inculpatul Băloi Ion Alexandru a primit de la martorul denunțător suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plății facturilor restante emise de societatea omului de afaceri și pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adițional la un contract de mentenanță deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.
La aceeași dată, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 3.000 lei”, se arată în comunicatul de presă al DNA, remis B365.ro.

Alexandru Băloi urmează a fi prezentat, la data de 27 august 2015, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alexandru Băloi a fost prins în flagrant miercuri, în Piața Romană din Capitală, în timp ce lua mită 30.000 de lei, fiind dus la audieri imediat după eveniment.

Alexandru Băloi, care este de profesie medic, ocupă funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti din martie 2014.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button