ARHIVA B365

Managerul Spitalului de Oftalmologie Bucuresti,Monica Pop, în conflict de interese în materie penală

Monica Pop a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie penala, intrucat, in calitate de manager, a incheiat, in perioada 2010 – 2013, un numar de 62 contracte de asistenta juridica si de reprezentare in instanta a intereselor spitalului, cu Cabinetele de avocatura Puiu Gabriela si Gatejeanu Florian, transmite ANI, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Valoarea celor 62 contracte ale spitalului cu cabinetele de avocatura este de 60.650 de lei.

Totodata, cabinetele de avocatura Puiu Gabriela si Gatejeanu Florian au reprezentat in instanta si interesele acesteia, in calitate de persoana fizica, in aceleasi procese civile ale caror parti sunt Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti si Monica Pop.

In acest sens, intre Pop si cabinetele de avocatura mentionate au fost incheiate 27 contracte de asistenta juridica si reprezentare, in valoare totala de 6.000 de lei, se mai arata in comunicatul ANI.

Astfel, cabinetele de avocatura au fost remunerate atat de catre Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, reprezentat de catre Monica Pop, in calitate de manager, cat si de catre persoana fizica Monica Pop, explica sursa citata.

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti cu privire savarsirea infractiunii de conflict de interese. Fapta se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima.

Pop a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ea a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button