Managerul Spitalului de Arşi şi şapte medici rămân în arest

de:
24 mai 2014
1 Afișari
Managerul Spitalului de Arşi şi şapte medici rămân în arest

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, scrie realitatea.net.

Managerul Spitalului de Arşi din Capitală, Vitalie Stan, şeful Secţiei de chirurgie plastică, Nicolae Antohi, şi medicul Elena Cristina Isac au fost arestaţi preventiv, în 27 aprilie, printr-o decizie a Tribunalului Capitalei.

În cazul celorlalţi medici de la Spitalul de Arşi pentru care procurorii au propus arestarea preventivă – Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiţă Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu şi Aurelia Isac -, dar şi al unei angajate a unei clinici private, Tribunalul Bucureşti a decis cercetarea sub control judiciar.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care, pe 6 mai, a decis definitiv menţinerea arestului pentru managerul spitalului şi cei doi medici şi arestarea preventivă a altor cinci medici de la Spitalul de Arşi, în dosarul operaţiilor estetice.

Astfel, au fost arestaţi şi Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu, Aurelia Isac şi Carmen Florea, în cazul cărora instanţa a admis contestaţia făcută de procurori.

Vineri, Tribunalul Bucureşti a decis prelungirea măsurii arestului preventiv pentru managerul spitalului şi cei şapte medici.

Aceştia, alături de încă un medic din unitate şi angajata unei clinici private au fost reţinuţi în 25 aprilie de procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, medicii respectivi efectuau operaţii estetice la Spitalul de Arşi pe care le raportau drept alt tip de intervenţii la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) pentru a fi decontate. Medicii vizaţi pretindeau mită sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei, banii fiind împărţiţi între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportărilor acestora erau validate, CASMB deconta aproape 5.000 de lei pe operaţie.

Cookies