Managerul Spitalului Colentina și directorul adjunct ASSMB au fost reținuți pentru luare și dare de mită. Procurorii DNA vor cere judecătorilor arestarea preventivă

19 sept. 2023
227 afișări
Managerul Spitalului Colentina și directorul adjunct ASSMB au fost reținuți pentru luare și dare de mită. Procurorii DNA vor cere judecătorilor arestarea preventivă
Managerul Spitalului Colentina și directorul adjunct ASSMB au fost reținuți pentru luare și dare de mită. Procurorii DNA vor cere judecătorilor arestarea preventivă | Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Directorul adjunct de la Administraţia Spitalelor din Bucureşti, Cristian Plută, a fost reținut, împreună cu alți trei suspecți, pentru 24 de ore. Printre aceștia se numără și managerul Spitalului Colentina, Cristescu George-Mirel.

Directorul adjunct de la ASSMB, Cristian Plută, a fost reținut, împreună cu alți trei suspecți

Directorul adjunct Plută este bănuit că ar fi primit mită în două tranșe, de 20.000 de euro și de 300.000 de lei, pentru încheierea unor contracte de achiziție publică.

Cea care l-a denunțat pe directorul adjunct la DNA a fost șefa Administrației Spitalelor din Capitală. Perchezițiile de luni au vizat și felul în care au fost făcute numirile anumitor persoane în funcții de conducere, în cadrul unor spitale din Capitală.

Potrivit Antena3.ro, mita de 20.000 de euro ar fi fost încasată de Plută pentru a-l susține în funcția de manager interimar al Spitalului Colentina pe Cristescu George Mirel.

Totodată, Plută este acuzat că s-ar fi înțeles cu o societate comercială pentru a primi peste 300.000 lei, adică 5% din valoarea facturilor plătite de Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale București, ASSMB.

Banii ar fi fost încasați cu ajutorul unui intermediar în vederea încheierii contractului de achiziții cu această societate comercială.

Managerul Spitalului Colentina și adjunctul Administrației Spitalelor au fost reținuți pentru luare și dare de mită

În comunicatul transmis de DNA se arată că adjunctul Administrației Spitalelor București a fost reținut pentru două fapte de luare de mită, iar managerul Spitalului Colentina pentru dare de mită și delapidare.

Iată ce se arată în comunicatul DNA:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 936/VIII/3 din 18 septembrie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 septembrie 2023, a inculpaților:

Plută Cristian, director adjunct al Administrației Spitalelor si Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.), pentru săvârșirea infracțiunilor de:

​- luare de mită, (două fapte),

​- permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,

Cristescu George-Mirel, manager al Spitalului Clinic Colentina din București, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

​- dare de mită,

​- delapidare,

Administratorul unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:

​- instigare la dare de mită,

– complicitate la dare de mită,

​- complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 septembrie 2023, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Astăzi, 19 septembrie 2023, cei patru inculpați reținuți urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies