Managerul spitalului Marie Curie, Gabriel Smarandache, a fost demis de ministrul Nicolăescu

de:
09 iul. 2013
2 Afișari
Managerul spitalului Marie Curie, Gabriel Smarandache, a fost demis de ministrul Nicolăescu

UPDATE Anunţul a fost făcut de ministrul în cadrul unei conferinţe de presă. „Trebuia demis mult mai demult. Ceea ce facem azi este un lucru corect. Comisia de evaluare a găsit o serie de inarventeţe în ceea ce priveşte felul în care a fost condus Spitalul ‘Marie Curie'”, a declarat Nicolăescu, citat de gandul.info

Ministrul a anunţat că noul manager de la „Marie Curie” va fi Daniel Buzatu, fostul şef al unităţii sanitare.

Anterior, Smarandache a declarat că nu va demisiona, „din bună-credinţă, şi nu din lipsă de bun-simţ”, pentru că nu are ce să-şi reproşeze ca director. „Ocup acest post în urma unui concurs, nu sunt afiliat politic, singura mea afiliere este la profesia de medic, fiind dintre cei care au profesat atât în ţară, cât şi în străinătate. În cele din urmă am ales să lucrez în România. Din bună-credinţă, şi nu din lipsă de bun-simţ, pentru că nu am ce să-mi reproşez ca director de spital, nu voi demisiona”, a declarat marţi, pentru Mediafax, managerul Spitalului „Marie Curie”, Gabriel Smarandache.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat luni că i-a cerut managerului Spitalului „Marie Curie” din Capitală, Gabriel Smarandache, să-şi înainteze demisia până marţi, altfel îl va demite, apreciind că managementul acestei unităţi este „sub orice critică”. El a precizat că dacă managerul spitalului „va avea bun-simţ, îşi va da demisia”, dacă nu, va trebui să îl demită.

Nicolăescu a mai spus că în urma mai multor controale dispuse şi a unuia făcut personal cu o echipă de la minister, a constatat că „managementul este sub orice critică, un management prost”. El s-a referit la faptul că secţiile de chirurgie cardiovasculară şi de terapie intensivă neonatologie din spital, deşi dotate la standarde europene, nu sunt în funcţiune.

Referitor la declaraţiile ministrului Sănătăţii, făcute atât luni, cât şi vineri, după vizita în spital, cu privire la deficienţele manageriale constatate la Spitalul „Marie Curie” şi în special la adresa managerului, Smarandache a spus că „toate aşa-zisele deficienţe constatate de Nicolăescu nu sunt şi nu pot fi imputabile conducerii unui spital, ci sunt generate de lipsurile dintr-un întreg sistem sanitar de stat, care din cauza subfinanţării cronicizate a rămas blocat în timp”.

„Nu numai că acest sistem nu a putut progresa, dar, din lipsa banilor, neputând remunera adecvat performanţa, a pierdut în ultimii ani şi foarte mulţi specialişti de valoare”, a precizat Smarandache.

Cookies