Manageri de spitale cer reducerea accesului la servicii medicale la dependenţii de droguri și alcool

de:
09 oct. 2013
0 Afișari
Manageri de spitale cer reducerea accesului la servicii medicale la dependenţii de droguri și alcool

Cea mai mare nemulţumire a participanţilor la dezbatere este propunerea ca pachetul cu servicii medicale de bază să fie disponibil pentru toţi bolnavii, fără restricţii, informează digi24.

„O astfel de exprimare, că toţi ar avea dreptul la pachetul de bază indiferent că sunt sau nu plătitori ai asigurărilor de sănătate, nu cumva ar imprima celor care plătesc ideea că sunt idioţi?”, a spus Florian Popa, vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate Publică, membru al PSD.

Un alt amendament a fost ca dependenţii de alcool şi de stupefiante să aibă dreptul la o singură spitalizare gratuită. De exemplu, numai în capitală există 20.000 de consumatori de droguri puternice.

„Consider că cei care sunt bolnavi din cauza lor, bolnavi – mă rog, un beţiv care a fost găsit pe stradă cu o plagă pentru că era mort de beat – de ce trebuie să suportăm noi plata acestor pacienţi şi nu numai ei, ci şi pacienţii drogaţi”, s-a întrebat Monica Pop, manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti.

Cookies