Mână de la mână împotriva lui Clotilde Armand. PSD, Pro România, ALDE, PER și PPU-SL, acord pentru demiterea Primarului Sectorului 1

30 aug. 2021
211 Afișari
Mână de la mână împotriva lui Clotilde Armand. PSD, Pro România, ALDE, PER și PPU-SL, acord pentru demiterea Primarului Sectorului 1
Mână de la mână împotriva lui Clotilde Armand. PSD, Pro România, ALDE, PER și PPU-SL, acord pentru demiterea Primarului Sectorului 1. Sursa foto: Facebook

Încercările pentru demiterea lui Clotilde Armand continuă. PSD a semnat un acord de colaborare și parteneriat cu alte patru partide, printre care Pro România și ALDE, pentru a strânge semnături dar și pentru alte acțiuni în scopul demiterii primarului Sectorului 1.

Partidele din opoziție continuă campania împotriva lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1. Astăzi, Partidul Social Democrat (PSD), Partidul PRO România, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) sau PPUSL, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) și Partidul Ecologist Român (PER) au încheiat un protocol de colaborare în vederea demiterii lui Clotilde Armand.

Semnatarii acestui acord sunt președinții acestor partide, și anume: Ion-Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Daniel Ionașcu, Daniel Ionașcu, Daniel Olteanu și Dănuț Pop, potrivit Aleph News.

Ce motive se invocă pentru demiterea lui Clotilde Armand

În documentul cu pricina se identifică mai multe obiective ale acestei înțelegeri, printre care:

  • valorificarea, în domeniul organizării şi desfăşurării referendumului pentru demiterea primarului Sectorului 1 din Bucureşti, a potenţialului componentelor umane, etice, profesionale, existente în cadrul fiecărei părţi,
  • înlăturarea în mod democratic a primarului Clotilde Armand,
  • participarea, în comun, la promovarea spiritului civic şi a valorilor democraţiei şi statului de drept, corelate cu interesele locuitorilor din Sectorul 1, au transmis cei de la Partidul Social Democrat.

De asemenea, motivele invocate de cele cinci partide pentru campania de demitere a lui Clotilde Armand se leagă în mare măsură de alegerile locale din luna septembrie a anului 2020, despre care aceștia, în frunte cu Marcel Ciolacu, susțin că au fost fraudate. Mai mult, aceștia amintesc și despre imaginile din Biroul Electoral, despre care spun că sunt „indicii certe” ale fraudării.

Nu în ultimul rând, semnatarii acestui acord acuză, printre altele, și incapacitatea administrativă a lui Armand de a-şi exercita atribuţiile funcţiei și încălcarea dispoziţiilor legale impuse de normele sanitare şi de mediu.

Ce presupune acordul semnat de cele cinci partide

Toate cele cinci partide care au semnat acest acord se angajează să își mobilizeze în totalitate resursele pentru a se atinge scopul acestora – colectarea unui numâr cât mai mare de semnături pentru inițierea referendumului.

Astfel, în documentul cu pricina apar următoarele obiective:

„Părţile semnatare ale protocolului vor monitoriza în mod activ şi continuu imparţialitatea membrilor oficiului electoral din Sectorul 1, corectitudinea desfăşurării votului şi respectarea întocmai a legii în procesul de numărare a voturilor şi de stabilire a rezultatului final al referendumului.

Părţile vor putea organiza acţiuni comune de propagandă pentru promovarea necesităţii organizării şi desfăşurării referendumului, precum şi pentru popularizarea beneficiilor demiterii lui Clotilde Marie Brigitte Armand din funcţia de primar al Sectorului 1 Bucureşti.

Conflictele publice între membrii partidelor, precum şi atacurile publice împotriva unor colegi sau a unui partid semnatar al prezentului protocol nu sunt permise”

Cookies