Mamele ies la atac cu cărucioarele copiilor

de:
08 dec. 2010
0 afișări
Mamele ies la atac cu cărucioarele copiilor

După cum susţine preşedintele Asociaţiei „Mame pentru Mame”, Ana Mihăiţă, mamele sunt nemulţumite atât de decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului, cât şi de menţinerea ajutorului la limita maximă de 3.400 de lei pe lună după 1 ianuarie 2011.

Ana Mihăiţă a precizat că ordonanţa de urgenţă adoptată luni de Guvern reprezintă o lovitură pentru viitoarele mame, inclusiv pentru femeile care au rămas însărcinate la sfârşitul lunii noiembrie, informează mediafax.ro.

Preşedintele Asociaţiei „Mame pentru Mame” a mai spus că în cazul în care guvernanţii trebuie să ia neapărat asemenea măsuri, să le aplice peste nouă luni, pentru că femeile care au rămas deja însărcinate şi-au făcut anterior un plan financiar.

Preşedintele Asociaţiei „M.A.M..E”, Maria Culescu, a declarat că la protestul de miercuri o parte din femei vor veni cu copiii, dacă vremea se menţine bună. Cele care nu-şi vor aduce copiii vor veni fie cu o poză a acestora, fie cu cărucioarele goale.

Maria Culescu a spus că este nedrept ca femeile deja însărcinate să fie afectate de noile prevederi legislative şi a susţinut propunerea ca noile măsuri ale Guvernului să fie aplicate peste nouă luni.

La nivelul Capitalei, 10% din persoanele care se află acum în concediu pentru creşterea copilului sunt taţi. Aceştia cresc peste 2 500 de copii în vârstă de până la doi ani.

Cookies