Mamă și fiică, răpite în București. Agresorul le-a scos din mașină sub ameninţarea cuţitului, după o cursă nebunească pe străzile Capitalei

07 feb. 2022
6204 Afișari
Mamă și fiică, răpite în București. Agresorul le-a scos din mașină sub ameninţarea cuţitului, după o cursă nebunească pe străzile Capitalei
Mamă și fiică, răpite în București. Agresorul le-a scos din mașină sub ameninţarea cuţitului, după o cursă nebunească pe străzile Capitalei

O femeie şi fiica ei au fost răpite de fostul iubit după ce le-a urmărit cu mașina în trafic și le-a forțat să-l urmeze, sub amenințarea cuțitului.

Tânăra de 35 de ani se afla împreună cu fetiţa în autoturismul condus de actualul partener, iar în momentul în care maşina a intrat într-un stâlp, agresorul le scos din autoturism sub ameninţarea cuţitului pe fosta parteneră şi pe fiica lor şi le-a forţat să urce într-o altă maşină. Răpirea a fost sesizată la 112, după ce bărbatul a condus nebuneşte prin oraş şi a lovit încă cinci maşini.

Poliția arată că femeia de 35 de ani, împreună cu actualul partener și fiica sa, au observat în trafic ca sunt urmăriți de fostul concubin al femeii, iar șoferul, în încercarea de a scăpa, a virat brusc, dar a lovit un stâlp. În acel moment, fostul concubin, sub amenințare, cu un cuțit, le-a tras pe cele două din mașină, le-ar fi introdus cu forța în autoturismul său și a plecat în viteză.

Pe traseul urmat, bărbatul ar fi lovit cinci mașini parcate, după care și-ar fi abandonat autoturismul care nu mai funcționa, în scurt timp fiind depistat de polițiști.

„Femeia și tânăra, o minoră, se aflau într-o vădită stare de temere și erau desculțe.”, a anunțat Poliția Capitalei.

Bărbatul acuzat de lovire, violență în familie și lipsire de libertate are 43 de ani și este din București. Acesta a fost reținut sâmbătă de polițiști. Polițiștii au stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0, 53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, fata, care acuza dureri la nivelul brațului și feței, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

FOTO: Agresorul reținut de Poliția Capitalei. Sursa fotografiei știrileprotv.ro
FOTO: Agresorul reținut de Poliția Capitalei. Sursa fotografiei știrileprotv.ro

Redăm mai jos, integral, comunicatul Poliției Capitalei:

„În data de 5 februarie, polițiști din cadrul Secției 24, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reținut un bărbat față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și alte violențe, violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În fapt în dimineața de 5 februarie, polițiști din cadrul Secției 24, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost anunțați de un bărbat că autoturismul său, parcat în apropiere, a fost lovit de o altă mașină, iar după accident șoferul acesteia a părăsit locul, însoțit de o femeie și o tânără. Polițiștii au efectuat verificări în zonă și i-au depistat, pe cei trei. Femeia și tânăra, o minoră, se aflau într-o vădită stare de temere și erau desculțe. La momentul legitimării, bărbatul a devenit foarte agitat, iar când i s-a solicitat să prezinte ce are în buzunare, a predat un briceag.

În timp ce polițiștii se aflau în teren, cu cele trei persoane, tot Secția 24 Poliție a fost sesizată prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că a fost martor la un accident, iar din mașina lovită, șoferul care a provocat evenimentul rutier, a luat cu forța o femeie, pe care a urcat-o în mașina sa.

S-a confirmat faptul că este vorba despre cele trei persoane care erau deja însoțite de polițiști spre sediul subunității. Având în vedere faptul că bărbatul de 43 de ani avea o atitudine agresivă, a fost necesară imobilizarea sa. A fost identificată și femeia, fosta concubină a acestuia, precum și minora, fiica celor doi. În timp ce persoanele se aflau la audieri, polițiștii Secției 24 au fost anunțați, ca la nivelul unui inspectorat județean de poliție există o informație conform căreia, bărbatul ce se afla deja în custodie, ar fi afirmat că dorește să îl omoare pe actualul partener al fostei concubine.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în dimineața de 5 februarie, femeia de 35 de ani, împreună cu actualul concubin și fiica sa, în timp ce se aflau in trafic, au observat ca sunt urmăriți de fostul concubin al femeii, iar șoferul, în încercarea de a scăpa, a virat brusc, dar a lovit un stâlp. În acel moment, fostul concubin, sub amenințare, cu un cuțit, le-a tras pe cele două din mașină, le-ar fi introdus cu forța în autoturismul său și a plecat în viteză. Pe traseul urmat, bărbatul ar fi lovit cinci mașini parcate, după care și-ar fi abandonat autoturismul care nu mai funcționa, în scurt timp fiind depistat de polițiști. S-a stabilit, de asemenea, că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0, 53 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost transportat la INML în vederea recoltării de probe biologice. De asemenea, minora, care acuza dureri la nivelul brațului și feței, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. In timp ce persoanele implicate se aflau în sediul secției de poliție, bunica maternă, prin apel 112 a anunțat că fiica și nepoata sa au fost luate cu forța de fostul concubin. A fost emis și ordin de protecție provizoriu. Împotriva bărbatului, atât bunica maternă, cât și actualul concubin au formulat plângere penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare. Bărbatul a fost reținut și prezentat magistraților, care au dispus arestarea sa preventivă.

Cu privire la infracțiunile privitoare la regimul rutier, cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Cercetările sunt continuate de Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și alte violențe, violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice”.

 

Cookies