Mama lui Bogdan Gigină, către Gabriel Oprea: Nu cunoaşteţi sensul cuvântului demnitate

de:
18 oct. 2016
0 Afișari
Mama lui Bogdan Gigină, către Gabriel Oprea: Nu cunoaşteţi sensul cuvântului demnitate

Încerc să trec cu demnitate peste această tragedie>>, spune domnul general Oprea. Părerea mea este că nu cunoaşteţi sensul acestui cuvânt. Există DEX-ul. Dacă aţi fi făcut dovada acestei calităţi, astăzi am fi avut răspunsul pentru moartea celui care v-a asigurat traseul„, a scris pe pagina sa de Facebook mama lui Bogdan Gigină, Carmen Gigină.

Reacţia femeii a venit după declaraţiile pe care le-a făcut Gabriel Oprea după audierea de la DNA, unde a fost pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă.

Gabriel Oprea a precizat că maşina în care se afla în seara accidentului a oprit după ce poliţistul Bogdan Gigină a căzut, dar că un alt poliţist, de pe maşina care îi însoţea, „le-a făcut semn să plece”, fostul ministru adăugând că nu şi-a dat seama de accident.

Este o tragedie prin care trebuie să trec cu demnitate. Este foarte greu. Şi pentru părinţii lui Bogdan, care şi-au îngropat copilul…Este un mesaj de unitate, de cât de grea este această meserie de poliţist, de jandarm. Eram la muncă, nu aveam viteză şi s-a întâmplat această tragedie. S-a oprit maşina, iar poliţistul de pe maşină care ne însoţea, care era şi naşul lui Gigină, ne-a făcut semn să plecăm. Ulterior a venit Parchetul şi… Au insistat (să plece de la locul accidentului -n.r.). Nu mi-am dat seama de accident. Nu am ştiut de accident. Există un consemn în care aghiotantul a aplicat acel consemn„, a declarat, luni, Gabriel Oprea, precizând că a aflat de accident după aproximativ un sfert de oră.

Fostul ministru de Interne susţine că maşina în care se afla la momentul accidentului avea o viteză sub 60km/h, precizând că „nu venea de la cârciumă”.

Am fost chemat în calitate de suspect. Este o mare tragedie. Eram în timpul serviciului, veneam de la instituţie publică şi a căzut aici, la câteva sute de metri. Nu se grăbea nimeni. În urma cercetărilor, şi maşina mea şi maşina de poliţie care ne însoţea erau sub 60 km/h. Cer iertare familiei, ştiu ce înseamnă să ai un deces în familie, am trecut prin aşa ceva. Nu veneam de la restaurant, nu veneam de la cârciumă. Eram în timpul serviciului. În acea zi veneam de la mai multe instituţii, asta era procedura. Nu era vorba de un orgoliu, cât am fost ministrul Apărării, am mers cu maşina mea, pe benzina mea. Nu mi-a trebuit maşină de la instituţie. Când am venit la ministerul de Interne, am vrut să am maşina mea. Mi s-a spus foarte clar că sunt alte reguli la MAI. Acest regulament este din anul 2000, prin care ministrul de Interne, mai mult, ministrul de stat sau vice prim-ministrul are protecţie şi pază 24 de ore din 24. Nu am folosit 24 din 24„, a declarat luni fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, la ieşirea de la DNA.

Gabriel Oprea s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul DNA după ce, vineri, preşedintele Klaus Iohannis a avizat cererea procurorilor de urmărire penală pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale pentru ucidere din culpă a lui Gabriel Oprea în dosarul morţii lui Bogdan Gigină a ajuns miercuri la Preşedinţie. În prima fază, cererea a fost trimisă Senatului României însă plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul României, astfel că procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresată lui Klaus Iohannis, potrivi legii răspunderii ministeriale.

Rudele lui Bogdan Gigină aşteaptă să se soluţioneze cauza privind moartea poliţiştului, mătuşa acestuia declarând că dacă fostul ministru „ştia că este nevinovat făcea anchetă de la început”; precizările, după ce Gabriel Oprea a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă.

Dacă domnul Oprea era sigur că este nevinovat putea să facă o anchetă internă şi de atunci se lămurea, nu se tegiversa. Pentru faptul ăsta familia crede că e ceva necurat la mijloc. A lăsat familia în aşteptare un an de zile. Familia care trăieşte să afle adevărul, să afle ce s-a întâmplat. Să vorbeşti cu el la telefon, să-l aştepţi acasă să mănânce şi la două ore să primeşti telefon că a murit este cutremurător. Ei nu vor răzbunare. Ei vor să afle cine e vinovat pentru moartea acestui copil care i-a slujit pe toţi. Părinţii sunt la fel ca şi în prima zi când a dispărut copilul lor. Nu, dânsul a comunicat doar prin mass media. Dânsul are argumentele dânsului , dar dacă nu a mişcat un deget la cei de sub dânsul, noi ce să credem.Regretele la dânsul nu cred că sunt pentru că dacă era, în primele două, trei zile, lua măsuri. Dacă ştia că este nevinovat făcea anchetă de la început, ceva, ceva este putred. Este părerea unanimă a familiei şi a multora cu care am discutat. Să dea Dumnezeu să fie nevinovat cum susţine, dar cineva trebuie să plătească pentru moartea acestui copil. Din spusele părinţilor, multe lucruri se făceau peste lege. Dacă şi colegii lui Bogdan au declarat. La temperatura de 5 grade, întuneric, ploaie, nu avea ce să caute. În ziua aia de trei ori l-a însoţit. Să fi spus domnul Oprea- lăsaţi-l pe amărâtul ăsta să plece, nu este de mers cu motocicleta pe vremea asta. El putea să refuze. Eu cred că el a cerut să plece, dar cei care răspundeau de el nu l-au lăsat să plece pentru că le era frică de superior„, a declarat Lucreţia Stavaru, mătuşa mamei lui Gigină, potrivit Medifax.

Infracţiunea de ucidere din culpă are legătură cu decesul poliţistului Bogdan Gigină, în aceeaşi cauză Gabriel Oprea fiind deja cercetat pentru abuz în serviciu.

Cookies