ARHIVA B365

Mama Elodiei, despre condamnarea lui Cristian Cioacă: „Pentru mine 15 ani nu înseamnă nimic”

CRISTIAN CIOACĂ a fost condamnat, miercuri, la 15 ani şi 8 luni de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru uciderea Elodiei Ghinescu. În plus, poliţistul argeşean va trebui să achite despăgubiri de 380.000 de euro familiei Elodiei, care s-au constituit parte civilă în proces.

„Sunt nemulţumită că i s-a dat foarte puţin. Pentru mine 15 ani nu înseamnă nimic, mai bine l-ar fi lăsat în libertate. Mi-am pierdut copilul. Foarte puţin i s-a dat. Nu are cum sa fie mulţumirea cum trebuie pentru că i s-a dat foarte puţin”, a declarat Emilia Ghinescu, mama Elodiei, la România TV.

Curtea de Apel Piteşti, care miercuri după amiază s-a pronunţat definitiv în acest dosar, a schimbat încadrarea juridică a faptei din „omor” în „lovituri cauzatoare de moarte”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cristian Cioacă va plăti 150.000 de euro mamei Elodiei Ghinescu, 100.000 de euro pentru fratele acesteia și 130.000 de euro pentru copil.

Decizia finală a fost luată de Curtea de Apel Piteşti, după ce în primă instanţă Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, scrie jurnalul.ro.

Până acum, la instanţa inferioară, Cristian Cioacă nu a reuşit să-şi probeze nevinovăţia. Prima fază a procesului s-a încheiat cu o condamnare la 21 de ani de închisoare.

A fost primul caz cu o asemenea sentinţă în lipsa a două probe esenţiale: cadavrul şi mărturia inculpatului. În plus, la condamnarea de 21 de ani s-a adăugat şi un spor de pedeapă de un an, precum şi doi ani de închisoare pentru profanare de morminte.

Decizia a fost atacată însă cu apel iar noua sentinţă a fost dată miercuri.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button