„Mama, când ne mai întâlnim cu îngerul din Gara de Nord”. Și mama ucraineancă a început să-l caute. L-a găsit la scurt timp, cu ajutorul rețelelor de socializare

21 feb. 2023
1003 afișări
„Mama, când ne mai întâlnim cu îngerul din Gara de Nord”. Și mama ucraineancă a început să-l caute. L-a găsit la scurt timp, cu ajutorul rețelelor de socializare
„Mama, când ne mai întâlnim cu îngerul din Gara de Nord”. Și mama ucraineancă a început să-l caute. L-a găsit la scurt timp, cu ajutorul rețelelor de socializare | Sursă foto: Agerpres

O mama refugiată din Ucraina a postat pe Facebook un mesaj cu scopul de al găsi de unul dintre voluntarii ce au oferit ajutor în Gara de Nord din București, anul trecut. Femeia îi căuta pe „îngerul din gară”.

Îngerul din Gara de Nord, un voluntar care a ajutat refugiații ucraineni

La începutul războiului dintre Ucraina și Rusia, milioane de oameni au fugit, mulți refugiați ajungând pe teritoriul țării noastre. O mare parte dintre aceștia au venit cu mașinile, însă unii au ajuns la București cu trenul.

Pentru a oferi ajutor oamenilor ce au fost nevoiți să lase totul în urmă și să fugă din calea bombardamentelor, mai multe asociații au adunat haine, mâncare și alte lucruri necesare pe care le-au donat ucrainenilor.

În Gara de Nord din București existau corturi unde refugiații erau hrăniți, încălziți și ajutați. Sute de români au oferit ajutorul lor celor aflați la nevoie.

Acum, la aproape un an de la izbucnirea războiului, o mamă, refugiată din Ucraina împreună cu fetița sa, a posta pe grupul de Facebook „UNIȚI PENTRU UCRAINA” un mesaj prin care dorea să îl găsească pe voluntarul care le-a ajutat.

Iată mesajul transmis de femeie:

Am nevoie să îl găsesc de tânărul care făcea voluntariat în Gara de Nord în martie 2022. Vreau să-i mulțumesc și să stau de vorbă cu el. Fata mea și astăzi mă întrebă: „Mama, când ne mai întâlnim cu îngerul din Gara de Nord”.

Dacă cineva îl recunoaște pe primul nostru înger român vă rog să îmi spuneți cum îl pot contacta.

Poza voluntarului din Gara de Nord
Poza voluntarului din Gara de Nord | Sursă foto: Facebook-UNIȚI PENTRU UCRAINA

Tânărul a fost găsit imediat

Femeia a făcut și o scurtă descriere a tânărului, deoarece poza cu acesta era foarte neclară.

Are în jur de 18-20 de ani, este înalt, slab și cu un par creț și frumos asemenea copilului meu, a explicat ucraineanca.

Într-un timp foarte scurt, postarea a ajuns și la voluntarul cu pricina. Văzând că este căutat de femeie, băiatul a lăsat un comentariu la respectiva postare și așa s-au regăsit la un an distanță. Tânărul a spus, în secțiune de comentarii de la postarea respectivă, că își aduce perfect aminte de aceasta.

Mama refugiată din Ucraina a anunțat și că dorește să scrie o carte despre modul în care a fost ajutată, odată ajunsă în România.

Dragi români, scriu o carte despre cat de grozavi sunteți.

Cookies