Malurile lacului Herăstrău vor fi reabilitate, după 57 de ani. Viceprimarul Tomescu: A fost semnat contractul pentru cea mai mare investiție ALPAB

08 iun. 2023
744 Afișari
Malurile lacului Herăstrău vor fi reabilitate, după 57 de ani. Viceprimarul Tomescu: A fost semnat contractul pentru cea mai mare investiție ALPAB
Malurile lacului Herăstrău vor fi reabilitate, după 57 de ani. Viceprimarul Tomescu: A fost semnat contractul pentru cea mai mare investiție ALPAB | Sursă foto: Agerpres

Viceprimarul General al Municipiului București, Horia Tomescu a anunțat că după zeci de ani, malurile lacului Herăstrău urmează să fie reabilitate. Contractul pentru această investiție a fost semnat miercuri, 6 iunie 2023.

Malurile lacului Herăstrău vor fi reabilitate

După o perioadă de 57 de ani, malurile Lacului Herăstrău, aflat în Parcul Regele Mihai I, vor intra într-un amplu proces de reabilitare. Aceasta este cea mai mare investiție a Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, după cum anunță Horia Tomescu.

Reparațiile capitalei vizează:

  • Malurile lacului Herăstrău,
  • Malurile insulelor Herăstrău.

Contractul ce a fost semnat în data de 7 iunie 2023 include atât serviciile de proiectare, cât și execuția efectivă a lucrărilor.

Horia Tomescu a declarat următoarele:

Scopul lucrărilor de reabilitare și consolidare pentru apărările de mal ale lacului Herăstrău îl reprezintă atât siguranța vizitatorilor parcului cât și buna funcționare a întregului ansamblu hidrotehnic al râului Colentina din care este parte integrantă lacul Herăstrău.

Pentru desemnarea firmei ce urmează să execute lucrările a fost realizată a licitație publică. Astfel, compania ce a fost desemnată câștigătoare este: SC Dimar SRL.

Valoarea totală a contractului este de 45,68 milioane lei fără TVA, după cum a informat viceprimarul general al Municipiului București.

În ceea ce privește termenul pentru realizarea acestor reabilitări importante, acesta este de 12 luni. Termenul include atât proiectarea, cât și execuția lucrărilor.

Astfel că, într-un an, bucureștenii se vor putea relaxa plimbându-se pe malul lacului din Sectorul 1 al Capitalei, în deplină siguranță.

Lacul Herăstrău A fost amenajat între anii 1930 – 1935 prin asanarea unei zone mlăștinoase. Pe acest lac se poate naviga, fiind folosit și pentru sport sau agrement.

Suprafață acestuia este de 74 de hectare, fiind alimentat de către Râul Colentina. Malurile lacului au o lungime de 7.400 de metri, iar insulele de pe aceasta au o lungime de 1.600 de metri.

Cookies