Mall-ul Vitantis Shopping Center, vândut cu 2,5 euro

de:
04 ian. 2011
4 Afișari
Mall-ul Vitantis Shopping Center, vândut cu 2,5 euro

Vitantis Shopping Center din Sectorul 4 al Capitalei deţine o suprafaţă închiriabilă de 11.362 mp, din care este ocupată 82% din total. În primele nouă luni din 2010 mall-ul din Vitan a înregistrat pierderi nete operaţionale de 1,5 mil. euro, scrie capital.ro, fiind implicat în mai multe scandaluri cu chiriaşii din cauza cuantumului chiriei lunare.

Considerat o „povară” financiară de către acţionarii de la East Balkan Properties din Londra, Consiliul Director al companiei britanice a decis să vândă mall-ul bucureştean cu această sumă modică, diferenţa de bani fiind acoperită de datoriile centrului comercial.

Mall-ul din Vitan găzduieşte hypermarket-ul Carrefour, magazinul de tipul „do it yourself” aparţinând Praktiker şi alţi comercianţi de mobilier, electrocasnice şi aricole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Vitantis Shopping Center este deţinut de firmele Union Properties SRL şi Vitantis SRL, ambele controlate de Balkan Properties Cooperatief, firmă la care Teleman deţine în prezent – prin intermediul Denesol Limited 51% din acţiuni. La circa 30 de ani, George Teleman era reprezentant pe probleme de comerţ la ambasada română din Singapore. Întors în ţară în 2002, acesta s-a ocupat pentru un timp de consultanţă financiară.

EBP mai deţine în Bucureşti patru clădiri de birouri de clasa A şi B de mici dimensiuni, toate achiziţionate în 2006. La acestea se adaugă proiectul Equest Logistics Centre, care include un teren cu o suprafaţă totală de 11 hectare, situat în Bucharest West Logistics Park.

De asemenea, compania mai are în construcţie o parcare multi-etajată în centrul oraşului, investiţie de 16 milioane de euro. Fondul mai deţine şi retailerul de electronice şi electrocasnice Domo, preluat de o subsidiară a fondul de investiţii Equest Investments Balkans.

Cookies