ARHIVA B365

Mall-ul Promenada s-a deschis oficial GALERIE FOTO

Construcţia centrului comercial Promenada a durat 22 de luni, iar investiţia totală a fost de peste 130 milioane euro. În prezent, mallul Promenada are un grad de ocupare de 95%, având 140 de chiriaşi în cei 35.000 mp închiriabili. „Construcţia centrului comercial Promenada a necesitat o investiţie de peste 130 milioane de euro, deoarece am dorit să utilizăm materiale moderne, care să imprime proiectului amprenta unei noi generaţii de centre comerciale. O dată cu lansarea Promenada, finalizăm o investiţie totală de aproximativ 300 milioane de euro, realizată în economia românească într-o perioadă de criză şi concretizată prin trei proiecte state of the art: clădirile de birouri Sky Tower şi Floreasca City Center Office, dar şi Centrul comercial pe care îl inaugurăm acum”, a afirmat Gerald Beck managing director Raiffeisen evolution.

Citește și H&M oferă cumpărături GRATIS mâine, în cel mai nou magazin

Mâncare gratis la cel mai nou McDonald’s din București, timp de o săptămână

Chic Ville a investit 250.000 de euro în noul magazin, ce va fi deschis joi, în Promenada Mall

H&M aduce la Promenada și colecția pentru casă. Ce produse de casă aduc și la ce prețuri 

Tchibo îşi face cafenea cu haine în malluri. Prima, în Promenada

Noul centru comercial este organizat pe şase niveluri. Primele două etaje subterane (-3 şi -2) vor fi destinate parcării care va cuprinde 1.300 de locuri, iar următoarele patru niveluri (din demisol şi până la etajul 2) vor găzdui zona comercială, cu o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi. La ultimul etaj a fost amenajată o grădină, cu spaţiu de joacă, zone de relaxare şi zone dedicate cafenelelor de la ultimul etaj, care se vor extinde şi pe terasă în timpul sezonului cald. În sezonul rece, aici va fi amenajat un patinoar de circa 600 mp, care va fi deschis începând cu luna noiembrie, în funcţie de condiţiile meteo, potrivit Monicăi Bărcuţean, managing director al Raiffeisen Evolution project development. 

Accesul în Promenada, atât cel pietonal cât şi cel auto, se poate face din ambele artere rutiere – Calea Floreasca şi Bd. Barbu Văcărescu. De asemenea, la ambele intrări există parcări pentru biciclete cu o capacitate de 150 de locuri.

„Construcţia acestui centru comercial constituie o investiţie de mari dimensiuni, şi ea este cu atât mai importantă cu cât devine sursă de alimentare a bugetului local. Prin urmare, sumele provenite din taxele şi impozitele aferente clădirii pot fi întoarse către cetăţeni, prin realizarea de servicii şi amenajări urbane. În plus, atât în cadrul Promenada, cât şi în clădirea de birouri Sky Tower vor lucra mulţi angajaţi, ceea ce reprezintă un alt avantaj important pentru comunitatea locală, prin faptul că aceşti oameni sunt plătitori de taxe şi impozite”, a spus Andrei Chiliman, care a precizat că va sprijini în continuare realizarea unor astfel de proiecte.

Reprezentanţii companiei se aşteaptă la un flux zilnic de 25.000 de clienţi, urmând să ajungă la 30.000 de clienţi în perioada de operare. 

Compania de origine austriacă Raiffeisen evolution este un dezvoltator imobiliar care operează pe pieţele din Europa Centrală şi de Est. În ultimii ani, compania a dezvoltat şi vândut cu succes trei proiecte de birouri: Oracle Tower, Sky Tower şi Floreasca City Center Office.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button