Mall-ul ParkLake funcţionează pe generatoare de curent electric

de:
05 sept. 2016
2 Afișari
Mall-ul ParkLake funcţionează pe generatoare de curent electric

Dăm peste 1.000 de euro pe combustibil pe zi pentru generatoare„, a recunoscut Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra, dezvoltatorul celui mai nou mall.

Proiectul ParkLake este anunţat de nouă ani şi în construcţie de doi ani, iar situaţia absurdă arată cât de greoaie şi birocratice sunt procedurile de co­nectare la reţeaua de curent electric administrată de italienii de la Enel în Bucureşti, dar şi investiţiile insuficiente în reţea care să permită accesul unor mari consumatori, afirmă specialiştii.

CITEŞTE ŞI AFI Palace Cotroceni se extinde şi va fi cel mai mare mall din România

Dezvoltatorul mallului din cartierul Titan al Capitalei a pornit genera­toarele de curent electric pentru a susţine centrul comercial, în condiţiile în care aprobarea a venit prea târziu din partea Enel, iar conexiunea la reţeaua de mare putere se va face în umătoarele săptămâni.

Din păcate suntem nevoiţi să utilizăm generatoare pentru ca mallul să funcţioneze în parametri. Nu folosim non-stop generatoare, însă, în faţa ParkLake, pe Liviu Rerebeanu, nu există suficientă energie electrică disponibilă de la Enel pentru a susţine întregul mall la 20 kV (tensiune de transport – n. red.). De aceea trebuie să construim o staţie de transformare şi să aducem o tensiune de 110 kV la ParkLake tocmai de la staţia de la Dudeşti. Suntem nevoiţi astfel ca cel puţin două săptămâni sau cel mult două luni să funcţionăm şi cu ajutorul generatoarelor. Noaptea avem su­ficientă putere din reţea„, a spus Ingo Nissen.

Cookies