LA MINE-N CARTIER

Mall-ul din spatele Palatului Stirbey a primit avizul preliminar de urbanism de la PMB

Documentul a fost emis pe 16 aprilie 2015 si este semnat de arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, informează Hotnews.ro. De-a lungul timpului, acest proiect a starnit numerose controverse, atat societatea civila cat si o parte dintre arhitecti cerand reconstruirea gradinilor si spunand ca noile cladiri nu isi au locul langa palat.

Potrivit avizului de urbanism emis de Primaria Capitalei, cladirea ce ar urma sa fie ridicata in spatele palatului Stirbei are o inaltime de maxim 34,45 metri – respectiv 5 niveluri in subteran, parter, mezanin si 7 etaje – spre Calea Victoriei, apoi inaltimea cladirii scade pana la 3 etaje spre strada Budisteanu (17,5 metri).

Fata de cladirea Palatului Stirbei, noul imobil se va afla la o distanta de 17,40 -25,10m. In spatiul ramas liber intre palat si noua constructie va fi amenajat un atrium cu acoperis retractabil si un pasaj pietonal. In partea dinspre Calea Victoriei cladirea va avea 7 etaje de locuinte, la mijloc cinci etaje de spatii comerciale, iar in spate inca trei etaje de locuinte. La subsol vor fi 4 niveluri de parcare ce vor avea circa 500 locuri de parcare. Indicatorii urbanistici avizati sunt: POT 64%, CUT 3,82.

Mai multe detalii despre acest proiect, AICI


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button