ȘTIRI

În două luni încep lucrările la un nou mall, lângă Arena Naţională. Cum va arăta GALERIE FOTO

Conform Zf.ro, constructia va implica o investiţie totală de circa 150 de milioane de euro.

Mega Mall este un proiect iniţiat de grupul austriac Real 4 You încă din perioada 2007 – 2008, când au fost cumpărate terenurile fabricii Electroaparataj din cartierul Pante­limon de la grupul american NCH, într-o tran­zacţie de circa 60 de milioane de euro.

Fondul sud-african de investiţii NEPI, a cumpărat miercuri, într-o tranzacţie semnată la Bucureşti, 70% din proiectul cen­trului comercial Mega Mall din estul Ca­pi­talei, pe care intenţionează să îl construiască până la mijlocul anului 2015.

O parte din terenul de şapte hectare a fost vândut către germanii de la Kaufland, care au început recent să construiască un magazin pe acel lot. Pe terenul de 5,1 hectare rămas austriecii au proiectat un mall cu o suprafaţă închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi pentru care au semnat înţelegeri de închiriere cu re­taileri ca H&M, C&A sau Carrefour, dar înce­perea lucrărilor a tot amânat pe fondul dificul­tăţilor de finanţare.

Cu o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi, Mega Mall ar fi al patrulea centru comercial din Bucureşti ca dimensiune, după Băneasa Shopping City, AFI Palace Cotroceni şi Sun Plaza, iar Slabbert speră ca acest proiect să atragă „ca un magnet“ clienţii din toate zonele Bucureştiului, traficul zilnic fiind estimat la circa 50.000 de oameni.

Tot pentru luna octombrie este anunţată deschiderea unui alt mall bucureştean: Promenada Mall, de pe Calea Florească. În total, şase mall-uri noi vor apărea în Capitală, în următorii ani.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button