FIT CITY

Malformaţie extrem de rară în lume, operată la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti

Intervenţia a suferit-o Ariana Miu, o fetiţă de doar şapte ani care nu putea face nici lucruri banale, cum ar fi să mănânce sau să se îmbrace. 

Sinostoza radio-ulnară proximală este o boală care afectează o mână sau ambele. Din cauza acestei afecţiuni, mâinile nu mai pot fi folosite, deoarece oasele antebraţului se răsucesc în jurul axului pe măsură ce pacienţii înaintează în vârstă. Una din trei milioane de persoane este la nivel mondial victimă a acestei boli, scrie gandul.info. 

În cazul Arianei, medicii au trebuit să facă o reconstrucţie miopostoartoplastică la braţul strâng, afectat de boală. Practic, i-au îndepărtat muşchii de pe os pentru că nu îşi exercită corect funcţiile fiziologice. Apoi, i-au construit o structura osoasă care să nu mai fie contorsionată. La final au reconstrui articulaţia radio humero-ulnară cu ajutorul unei endoproteze, realizată la Institutul de Mecatronică din Bucureşti.

Intervenţia de marţi dimineaţă este a doua din România şi a doua la nivel mondial, susţine prof. dr. Gheorghe Burnei, şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului de Copii „Marie Curie”: „Această operaţie a fost pregătită în detaliu timp de trei luni”, spune coordonatorul echipei. Operaţia a durat 4 ore, iar la ea a participat o echipă formată din nouă medici şi patru asistenţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button