Make love, not COVID! Asta-toamnă, când s-au întors restricțiile, bucureștenii s-au întors în case și s-au iubit. Acum, avem record de nașteri în Capitală

02 sept. 2021
139 Afișari
Make love, not COVID! Asta-toamnă, când s-au întors restricțiile, bucureștenii s-au întors în case și s-au iubit. Acum, avem record de nașteri în Capitală
Make love, not COVID! Asta-toamnă, când s-au întors restricțiile, bucureștenii au intrat în case și s-au iubit. Acum, avem record de nașteri în Capitală

Bucureștenii s-au apucat să facă copii pe bandă rulantă anul trecut prin septembrie, fix în momentul în care se reînăspreau măsurile restrictive. Acesta este și motivul pentru care în iulie și august în acest an, cam la fix 9 luni, avem parte de un record de nașteri la cea mai mare maternitate de stat din Capitală. Vestea nu poate să fie decât îmbucurătoare, mai ales că, potrivit statisticilor, populația Bucureștiului urmează să scadă cu un sfert în următorii 30 de ani.

Nașteri multe în București în ultimele două luni. Un lucru bun a adus și pandemia asta în Capitală, cheful de… făcut copii. Astfel, în lunile iulie și august, au avut loc 548, respectiv 510 nașteri, la Spitalul Clinic Filantropia București, cea mai mare maternitate din Capitală.

Record de nașteri în București, după perioada de restricții

Acesta pare să fie un număr record de nașteri, atât pentru maternitate, cât și pentru secțiile de obstetrică-ginecologie din București. Dacă stăm puțin să calculăm și să scădem nouă luni, asta înseamnă că totul a început prin septembrie, după ce s-au terminat concediile și au început să intre treptat noi măsuri restrictive, pornind de la purtatul măștii pe stradă la limitarea accesului la evenimente, mai ales la cele din spații închise, până la interdicții de a mai ieși pe stradă după ora 23.00.

Anunțul spitalului Filantropia, după recordul de nașteri din ultima perioadă

Mesajul a fost transmis chiar de Spitalul Filantropia, care anunță că peste 1.000 de bebeluși s-au născut în ultimele două luni doar în această maternitate, cea mai mare de stat din București.

,,În lunile iulie și august, în Spitalul Clinic Filantropia, au avut loc 548 și respectiv 510 nașteri, un număr record pentru noi dar și pentru spitalele sau secțiile de obstetrică -ginecologie din București. Ne bucurăm pentru toate gravidele care au născut la Filantropia și le mulțumim pentru alegere”, a transmis aceștia pe Facebook.

Mai mult, directorul interimar al Spitalului Filantropia spune că femeile care au născut în Spitalul Filantropia în aceste luni sunt majoritar tinere. De asemenea, spune dr. Nicolae Gică, cele mai multe dintre ele au fost la prima naștere.

„De la începutul anului, numărul nașterilor a crescut de la o lună la alta, ceea ce s-a reflectat și în numărul record de nașteri din această perioadă la Spitalul Filantropia”, mai explică autoritățile medicale.

2020, anul cu cei mai puțini copii născuți în România în ultimul secol

Anul 2020, dedicat pandemiei, a făcut ca România să bifeze un record negativ, fiind perioada în care s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 100 de ani. Acesta a fost anul cu cele mai puține nașteri din 1967 încoace. Doar 163.000 de copii au venit pe lume, cu peste 40.000 mai puțini decât în anul 2019 de exemplu.

Populația Bucureștiului va scădea cu un sfert în 30 de ani

Mai mult, statisticile arată că populația României va scădea la 15,5 milioane de locuitori până în 2050. Vorbim practic de o scădere cu 20%, de la 19,2 milioane de persoane în 2020. Motivul ar fi natalitatea scăzută şi migraţia externă, conform datelor Eurostat.

În municipiul Bucureşti populaţia va scădea cu 23%. Singurul judeţ care va înregistra o creştere a numărului de locuitori în următorii 30 de ani este Ilfovul, unde populaţia va creşte cu 42% în perioada 2020-2050, mai arată proiecțiile demografice. Numărul de locuitori va creşte doar în Ilfov, iar în Capitală va scădea cu un sfert în următorii 30 de ani.

Cookies