ARHIVA B365

Capitala are de ieri hub aerian regional MULTIMEDIA

Noul terminal al aeroportului Henri Coandă trebuia să fie gata în noiembrie 2010, dar a fost dat în funcţiune abia ieri. Oficialii sperau anul trecut ca noul terminal să fie dat în folosinţă odată cu intrarea României în spaţiul Schengen. Panglica inaugurală a fost tăiată marţi de ministrul Administraţiei şi Internelor – Traian Igaş, ministrul Transporturilor – Anca Boagiu şi premierul Emil Boc. Dintre aceştia doar ministrul Internelor a vorbit in cadrul discursului de inaugurare despre zona de circulaţie liberă a UE. „Sunt increzator ca in 2011 atat Romania cat si Bulgaria vor intra in spatiul Schengen”, a declarat acesta.

Clădirea, denumită Terminalul Finger, este de fapt o extindere a vechiului terminal de plecări. Proiectată în forma unei viori de un arhitect italian, specializat în aeroporturi, noul terminal face parte din faza a III-a de dezvoltare a Aeroportului „Henri Coandă” din Otopeni, principala poartă de intrare în ţară. „Este efortul unei intregi echipe care a facut din Aeroportul International „Henri Coanda” Otopeni un hub regional„, a declarat la rândul său ministrul Tranporturilor, Anca Boagiu.(VEZI VIDEO)

Detalii tehnice…

Terminalul are în total 16.600 de metri pătraţi, 24 de porţi de îmbarcare, dintre care 14 sunt dotate cu pasarele de îmbarcare-debarcare, 4 saloane de protocol şi 104 ghişee check-in. Valoarea investiţiei este de 60 de milioane de euro, iar capacitatea aeroportului va urca la 6 milioane de pasageri până în 2012.

Lucrările de modernizare a terminalelor de sosiri şi plecări au fost finanţate cu două credite bancare de la BRD şi BCR, contractate pe o perioadă de zece ani(VEZI VIDEO)


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button