S-a deschis Autostrada Bucureşti-Ploieşti

de:
19 iul. 2012
1 afișări
S-a deschis Autostrada Bucureşti-Ploieşti

Traficul pe autostrada Bucureşti – Ploieşti (A3) a fost deschis joi, iar la eveniment a participat prim-ministrul Victor Ponta şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Cei doi au tăiat o panglică inaugurală, însă nu au testat noua autostradă cu maşinile. „Fără maşină şi pahar, că nu-s Boc”, a spus Victor Ponta.

Practic, în acest moment, 6 km din autostradă nu sunt încă funcționali. Alte probleme sunt faptul că autostrada nu are încă parcări și benzinării. 

Referitor la acest lucru, Victor Ponta a declarat: „Cred că să fi aşteptat cu circulaţia până să fie gata parcări şi benzinării ar fi fost o greşeală”. „Nu putem sta cu autostrada că nu avem benzinăria. Mâine oamenii vor pleca la munte pe aici, nu pe DN1”, a conchis premierul. 

Lucrarile la Autostrada Bucuresti-Ploiesti sunt impartite in doua sectoare, respectiv Bucuresti-Moara Vlasiei, unde lucreaza consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, si Moara Vlasiei-Ploiesti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct ’98/Com-Axa. In total este vorba de 62 de kilometri, iar valoarea totala a lucrarilor este de 450 milioane euro.

Chiar daca autostrada este deschisa incepand de joi circulatiei rutiere, lucrarile aferente autostrazii inca nu sunt finalizate in totalitate, ramand sa fie terminat nodul rutier de la intersectia cu DJ101, scrie Hotnews.ro

Primul dintre cele doua tronsoane, in lungime de 19,5 km, este singurul tronson de autostrada din Romania care are cate trei benzi de circulatie pe sens. Din acest tronson, joi sunt inaugurati 13 km, de la Centura pana la nodul de la Moara Vlasiei, urmand ca ultimii 6,5 kilometri, de la Centura Capitalei pana in Soseaua Petricani sa fie finalizati in scurt timp.

Oficial, pentru bucata de autostrada de la Centura pana in Soseaua Petricani, termenul de finalizare este octombrie 2012, insa foarte probabil aceasta bucata va fi gata abia anul viitor. Autostrada va porni, momentan, din Centura de Nord a Capitalei unde a fost amenajat un nod rutier cu sens giratoriu si se va termina in centura municipiului Ploiesti, in localitatea Barcanesti.

Cookies