Mâine e ședință de sector în S2. Primarul Radu Mihaiu promite să discute cu locatarii despre infrastructură, spații verzi și curățenie

27 sept. 2023
3281 Afișari
Mâine e ședință de sector în S2. Primarul Radu Mihaiu promite să discute cu locatarii despre infrastructură, spații verzi și curățenie
Mâine e ședință de sector în S2. Primarul Radu Mihaiu promite să discute cu locatarii despre infrastructură, spații verzi și curățenie | Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță o nouă întâlnire cu bucureștenii care va avea loc joi, 28 septembrie. Aceștia sunt invitați pe Aleea Circului pentru a discuta diverse teme.

O nouă întâlnire între Radu Mihaiu și bucureșteni are loc joi, 28 septembrie

Locuitorii din Sectorul 2 sunt invitați joi, 28 septembrie, începând cu ora 18:00, pe Aleea Circului pentru a discuta mai multe teme de interes propuse de primarul Radu Mihaiu, anunță Primăria Sectorului 2 pe Facebook.

Mâine, 28 septembrie 2023, de la ora 18:00, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, vine pe Aleea Circului pentru a discuta cu cei care locuiesc în zonă despre problemele curente și despre cum pot fi ele rezolvate în beneficiul întregii comunități, dar și despre proiectele de viitor.

Acestea sunt temele de discuție:

 • modernizare infrastructură rutieră,
 • spații verzi,
 • curățenie și control,
 • sistematizare străzi.

Vă aşteptăm să participați la un schimb de idei utile pentru comunitatea noastră!

Radu Mihaiu îi întreabă pe locuitori câte florării sunt necesare în Sectorul 2

Primarul Radu Mihaiu îi întreabă pe bucureșteni de câte florării au nevoie locuitorii în Sectorul 2. Acesta transmite că a fost pusă în consultare publică o hotărâre de consiliu care stabilește numărul și pozițiile chioșcurilor din aria administrată.

Potrivit propunerii, în Sectorul 2 ar rămâne 71 de amplasamente pentru florării și 51 de amplasamente pentru presă.

Când am preluat mandatul erau 174 locații pentru florării și 208 pentru presă/carte.

Primul pas făcut de Primărie a fost să impună regulile care existau deja. Printre acestea s-au numărat:

 • să asigure curățenia;
 • să respecte domeniul de activitate autorizat,
 • să se relocheze astfel încât să nu încurce traficul pietonal.

Aceste reguli nu au fost respectate de 114 chioșcuri și, astfel, au fost desființate pe cale administrativă.

Acum a venit timpul pentru al doilea pas. Să stabilim pentru viitor regulile în care acest tip de activitate să fie posibil fără a afecta domeniul public sau interesul comunității, spune primarul Sectorului 2.

Florăriile sufocă unele intersecții din sector, dar sunt și cazuri în care chioșcurile sunt apreciate de bucureșteni și au clienți fideli.

Nu se cunoaște câte dintre acestea sunt cu adevărat necesare. Astfel că a fost făcută o cartografiere a tuturor chioșcurilor din Sectorul 2 și a fost propusă o nouă hartă cu amplasamente.

În propunerea pe care Radu Mihaiu o supune consultării publice, în Sectorul 2 vor rămâne 71 de amplasamente pentru florării și 51 pentru presă. Câteva prevederi ale acestei propuneri:

 • Să existe maxim 2 florării în fiecare intersecție;
 • Să nu mai existe chioșcuri în zone protejate;
 • Autorizarea nu se mai face pe termen nedeterminat, ci pe o perioadă de 4 ani;
 • În cazul în care, pentru un amplasament sunt mai multe cereri, atribuirea se va realiza pe principiul „primul venit – primul servit”;
 • Chioșcurile care sunt vizibil degradate (ruginite, panouri lipsă etc.) vor fi desființate.

Regulamentul integral poate fi consultat AICI. Locuitorii pot face propuneri de modificări până pe 12 octombrie.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies