Mailuri false trimise în numele ANAF. „Nu deschideți și nu accesați documentele”, transmite instituția

28 iun. 2022
325 Afișari
Mailuri false trimise în numele ANAF. „Nu deschideți și nu accesați documentele”, transmite instituția
Mailuri false trimise în numele ANAF. „Nu deschideți și nu accesați documentele”, transmite instituția. Sursa foto: Pixabay

ANAF trage un semnal de alarmă și îi anunță pe români că se trimit mailuri false în numele instituției. În cazul în care primiți un mail ce are legătură cu niște plăți restante, nu-l deschideți și nu accesați documentele.

Mailuri false trimise în numele ANAF

„Atenție! Emailuri false în numele ANAF!”, transmite instituția într-o postare pe pagina de Facebook.

Agenția Națională de Administrare Fiscală îi anunță pe români că în mediul online circulă niște mailuri false trimise în numele instituției, prin care oamenii sunt înștiințați că au niște plăți fiscale rămase restante.

Astfel, pentru siguranța lor, internauții sunt sfătuiți să nu deschidă aceste mailuri. Dacă mesajele au fost deschise din greșeală, evitați să accesați documentele anexate sau linkurile trimise.

Cum arată mesajul fals

„O zi buna,

Acest lucru este pentru a vă informa că aveți plăți fiscale restante, vă rugăm să vizitați banca sau orice birou fiscal din apropiere cu factura fiscală atașată și să plătiți imediat impozitul.

Vă rugăm să verificați factura fiscală atașată pentru detaliile dvs. fiscale.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
Guvernul României”

Chiar dacă, la prima vedere, pare să fie mail trimis din partea ANAF, ne putem da seama că adresa de mail „[email protected]”, nu aparține instituției.

Doar o parte din cuvinte sunt scrise cu diacritice, iar propozițiile par traduse din engleză în română.

Un asemenea mail fals a primit și B365.ro, pe adresa redacției:

„Plăți de impozite restante - ANAF”. Sursa foto: B365.ro
„Plăți de impozite restante – ANAF”. Sursa foto: B365.ro

De asemenea, în mediul online circulă o nouă tentativă de fraudă. Atacatorii se folosesc de numele magazinului multinațional METRO pentru a atrage victimele. Ei încearcă încă o dată să profite de naivitatea internauților și apelează la campanii înșelătoare ce sunt menite să fure datele personale, sau să viruseze dispozitivele.

Cookies