Maidanezii muşcă tare în bucureştiometrul lui Udrea

de:
04 apr. 2011
0 Afișari
Maidanezii muşcă tare în bucureştiometrul lui Udrea

La o zi după ce şefa filialei Bucureşti a PDL, Elena Udrea, a lansat pe blogul său „bucureştiometrul” – o hartă a problemelor bucureştenilor semnalate chiar de aceştia, marea majoritate a plângerilor se referă la prezenţa câinilor vagabonzi. Astfel, o treime dintre cei 166 de bucureşteni care s-au plâns pe blogul Elenei Udrea de ieri până azi au probleme legate de animalele fără stăpân. Imediat pe locul doi în doleanţele bucureştenilor se află problemele legate de locurile de parcare, dar cu doar 20 de plângeri.  Pe locul trei se află problemele legate de trafic. „Cand va fi ridicata haita de caini de la Casa Presei? Ca ne tot abureste Chiliman cum a rezolvat el problema la el in sector, dar la Casa Presei ne mananca cainii” -scrie un cetăţean indignat.

„Pe strada Radu Boiangiu (in spatele magazinului Mega Image de pe Bd. Ion Mihalache) este o mini-haita de caini, care ma fugaresc si care ma latra aproape in fiecare zi. As dori ca acesti caini sa fie ridicati de pe strada si sa fie dusi intr-un adapost pentru totdeauna (sau sa fie eutanasiati).” – scrie şi Dan. Alţi cetăţeni, din alte zone ale Capitalei, sunt mai miloşi şi cer doar ca patrupedele fără stăpân să fie duse în adăposturi.

Sectorul 5, campion la mizerie

La nivelul sectoarelor, se păstrează, în general, preponderenţa problemelor legate de câini fără stăpân. Doar în sectorul 5, condus de liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, problemele legate de mizerie reuşesc să ajungă la nivelul celor referitoare la maidanezi. „}n parcul Sebastian nu mai sunt nici măcar tomberoane, s-a furat tot!” -scrie un cetăţean. În zona Panduri, un cetăţean se plânge că „la noi, gunoiul se strânge din joi în Paşte. Se poate aşa ceva?”, iar la Mărgeanului – Calea Rahovei, altcineva scrie: „Halul in care se afla sectorul 5 din punct de vedere al salubritatii este cunoscut de multa vreme. Uitandu-ma pe harta am realizat ca nu s-a raportat mai nimic pentru sectorul 5. De vina sa fie populatia? Nu vreau sa fiu rasist insa e inacceptabil sa vezi atatea mormane de gunoaie in zona Rahovei. Trebuie facut ceva acolo.”

În sectorul 1, mult după plângerile referitoare la câini fără stăpân, pe locul 2 se află problema locurilor de parcare, ca şi în sectoarele 3 şi 4. În sectorul 2, pe locul secund se află plângerile referitoare la traficul rutier.

Eugenia, de pe strada Lucaceşti din Sectorul 6, de data aceasta, se plânge de mizerie: „Curatenia nu este prioritatea primarului sectorului 6, astfel incat compania Urban, nici macar nu respecta ziua de ridicare a gunoiului. Ajungi acasa si gunoiul e imrastiat pe toata strada de cainii maidanezi, care sunt mai multi decat in oricare alt sector. Am locuit si in sectorul 4 si in 1 si n-am vazut atata indiferenta.”

Alte probleme semnalate de cetăţeni se referă la iluminat public, infrastructură rutieră, siguranţa cetăţeanului, poluare, ridicarea de maşini.

Elena Udrea promite, pe blog, că „raspunsul la problema ta si solutiile, inclusiv cele din Legea Capitalei, pentru rezolvarea problemei vor veni dupa cateva zile, dupa documentarea unui raspuns cat mai complet. Toate semnalele corecte vor fi in atentia mea, a PD-L Bucuresti si, apoi, vor fi pe agenda candidatului nostru la Primaria Generala si in atentia colegilor mei consilieri locali.” – adaugă şefa PDL Bucureşti. Ea îi invita pe bucureşteni, la lansarea hărţii interactive, duminică, să i se adreseze ca unei vecine: „dacă tot suntem online, îmi permit şi un mic joc: imaginează-ţi că nu îi vei spune toate problemele tale Elenei Udrea, ci vecinei tale care, întâmplător, poate sa încerce să rezolve câte ceva ;)„.

Cookies