Maidanezii din Cartierul Brâncuși, o problemă mare pentru bucureștenii din Sectorul 6. „Am trimis zeci de sesizări la ASPA, nimeni nu a intervenit”

22 mai 2023
266 Afișari
Maidanezii din Cartierul Brâncuși, o problemă mare pentru bucureștenii din Sectorul 6. „Am trimis zeci de sesizări la ASPA, nimeni nu a intervenit”
Maidanezii din Cartierul Brâncuși, o problemă mare pentru bucureștenii din Sectorul 6. „Am trimis zeci de sesizări la ASPA, nimeni nu a intervenit”. Sursa foto: Freepik

Locuitorii din București se plâng în continuare de maidanezii din Sectorul 6 al Capitalei. Aceștia au spus că zeci de sesizări au fost făcute la ASPA, însă niciun angajat nu a intervenit.

Maidanezii continuă să fie o problemă pentru locuitorii din Cartierul Brâncuși, Sectorul 6

Câinii agresivi continuă să fie o problemă reală în București, iar locuitorii din Cartierul Brâncuși din Sectorul 6 se tem de aceștia și de incidentele care s-ar putea întâmpla din cauza lor.

Locuitorii cartierului au făcut zeci de sesizări la ASPA, dar nimeni nu a intervenit, conform Antena3.ro.

Anul trecut, o femeie a murit după ce a fost atacată de maidanezi în această zonă, iar acesta nu este singurul caz. La începutul acestui an, o altă femeie, Ana Oros, a fost omorâtă de câini în timp ce se plimba pe malul Lacului Morii din Sectorul 6.

Oamenii din Cartierul Brâncuși au transmis că nu s-au luat măsuri nici înainte și nici după incidentul tragic. Aceștia au spus că peste 50 de sesizări au fost făcute, dar cei de la ASPA nu reușesc să trimită pe nimeni pentru ca problemele să se rezolve.

Problemele identificate chiar de locuitori sunt terenurile virane unde se ascund câinii și șantierele de locuințe, unde animalele sunt hrăniți de muncitori. Pe durata nopții, aceștia sunt folosiți pe post de câini de pază.

Anul acesta, cei de la ASPA au scos la concurs doar două posturi de prinzător de câini, chiar dacă au un buget de aproximativ 20 de milioane de lei. Acest lucru se întâmplă în contextul în care în 2022 existau 11-12 persoane care trebuiau să prindă câinii din toată Capitala.

O parte din bani sunt folosiți pentru modernizarea spațiilor în care sunt ținuți câinii și nu neapărat pentru a crește numărul de angajați care să se ocupe de capturarea câinilor atunci când este cazul.

Te-ar mai putea interesa și:

Zeci de câini au fost capturați de ASPA la începutul lunii mai

Pe data de 16 mai, cei de la ASPA au transmis, pe pagina de Facebook, că 66 de câini au fost capturați cu o săptămână în urmă în București. Un număr de 36 de pui au fost adăugați altor 138 care au intrat în adăposturile ASPA de la începutul lunii martie.

Dacă se înmulțeau necontrolat în libertate, toți acești câini ar fi dat naștere, în numai două generații, la peste 1500 de pui. Acești pui sunt acum feriți de pericolele străzii, au fost verificați din punct de vedere medical, cei care au fost abandonați fără mame sunt hrăniți de colegii noștri și vor fi sterilizați când vor ajunge la vârsta potrivită.

Aceștia au spus că pregătesc toate formele legale pentru a putea fi adoptați, sunt promovați pe toate canalele de comunicare și sunt prezentați la târgurile de adopție care se organizează.

De asemenea, sterilizarea și microciparea câinilor de rasă comună este obligatorie. PMB prin ASPA derulează campanii gratuite în vederea realizării acestor demersuri.

Cookies