LA MINE-N CARTIER

Maidanezii Capitalei, aruncaţi pe străzile din Buftea

O simplă deplasare în teren, de două ore, la Buftea, a deconspirat ceea ce se ştie, dar nu se spune. Anume, că a apărut o nouă specie de câini vagabonzi: „maidanezii migratori”! Mai exact, comunitarii Capitalei, după ce au fost „decrotaliaţi”, au ajuns membri ai comunităţii de câini fără stăpân ai reşedinţei judeţului Ilfov.
„În ultima vreme, numărul câinilor comunitari s-a mărit considerabil, deşi avem un contract de capturare şi sterilizare cu un cabinet veterinar. Acum facem demersuri să identificăm dacă au ajuns la noi câini cu crotalii de Bucureşti”, recunoaşte Gheorghe Pistol, primarul de Buftea. 

Directoarea cabinetului medical veterinar „Şoşon”, firmă care are contract cu primăria să gestioneze castrarea maidanezilor, spune exact pe invers: „Tot ce apare nou, e fără crotaliu. În general, pui. Lumea îi aruncă în stradă!”.

La service-ul de lângă poligonul auto, din cartierul Buciumeni, mecanicul Valentin Bambuleac şi ajutorul său, Daniela Vlăsceanu au fost martori cum maşini cu număr de Bucureşti au abandonat căţei pe terenul viran din apropiere. „Săptămâna trecută, vineri, au aruncat cel puţin doi câini dintr-un Logan albastru cu numărul B89NNS. Mai înainte, luni, au mai aruncat câţiva dintr-un Logan MCV, vişiniu, tot cu număr de Capitală. Ne trezim cu câini nou-nouţi la două zile! Uneori şi de două ori pe zi”, povesteşte Daniela Vlăsceanu.

CITEŞTE ŞI Localităţile de lângă Capitală, invadate de maidanezi: „Au fost aduşi cu dubele din Bucureşti”. 

Deşi edilii de sector ai Capitalei nu au în responsabilitate problema gestionării maidanezilor, acestora le-a fost dată în subordine activitatea de verificare a adopţiilor patrupedelor. Astfel, poliţiştii locali de sector sunt obligaţi să meargă pe teren şi să controleze dacă maidanezii sunt îngrijiţi de noii stăpâni şi să raporteze dacă sunt abandonaţi, verificând lista pe care o primesc de la Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor fără Stăpân (ASPA). Ulterior, ei trebuie să facă un raport şi să-l trimită la ASPA. Potrivit reprezentanţiilor Poliţiei Locale Sector 4, s-a verificat lista trimisă de Administraţie şi nu s-au înregistrat cazuri de abandon. Şi celelalte sectoare verifică, deşi nu au atribuţii.

Sursa: evz.ro

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button