Maidanezi agresivi umblă pe străzi. O bucureșteancă a sunat la ASPA după ce a văzut cum doi câini sfâșie o pisică: „De 10 ori am sunat, nimeni n-a răspuns!”

24 iul. 2023
590 afișări
Maidanezi agresivi umblă pe străzi. O bucureșteancă a sunat la ASPA după ce a văzut cum doi câini sfâșie o pisică: „De 10 ori am sunat, nimeni n-a răspuns!”
Maidanezi agresivi umblă pe străzi. O bucureșteancă a sunat la ASPA după ce a văzut cum doi câini sfâșie o pisică: „De 10 ori am sunat, nimeni n-a răspuns!” | Sursă foto: Pexels

Câinii agresivi ce se plimbă pe străzile din București sunt în continuare o problemă pentru siguranța cetățenilor. Mai mulți maidanezi agresivi au fost observați noaptea trecută de o bucureșteancă, în Sectorul 3. Cu toate că aceasta a încercat să sesizeze Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), nimeni nu a răspuns la telefon.

Maidanezi agresivi, liberi pe străzile din Sectorul 3

În ultimul an, cetățenii s-au plâns că pe străzile din București se plimbă tot mai muți câini fără stăpân, mulți dintre ei fiind agresivi și reprezentând un pericol pentru trecători.

În luna ianuarie, o femeie a fost ucisă după ce a fost atacată de o haită în zona Lacul Morii. Victima a fost alergată și muscată în repetate rânduri, iar medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

Nu este singurul incident de acest fel:

Noaptea trecută, o bucureșteancă a observat doi câini de talie mare care sfâșiaseră o pisică. Maidanezii se plimbau nestingheriți pe străzile din jurul blocului ei.

Femeia a transmis, pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”, că nu este prima dată când observă animale agresive în zona respectivă. Acum câteva luni, o altă haită de câini care mușcau bara unei mașini parcate a fost văzută în zonă.

Azi-noapte pe la 02:00 am auzit niște alergături de afară, dar până am ajuns să mă uit pe geam, doi câini de talie mare deja sfâșiaseră o pisica, chiar în fața blocului meu.

Asta s-a întâmplat pe Aleea Fuiorului. De unde vin acești câini? Acum 3 luni, tot prin fața blocului a trecut o haita de 6 câini care mușcau efectiv bara mașinii unui vecin. Nu era târziu, era vreo 22:00 și nu vreau să știu cum as fi intrat în bloc dacă atunci veneam de la munca. Am văzut pe grup ca au mai existat cazuri anul acesta.

Câinii maidanezi văzuți pe străzile din Sectorul 3
Câinii maidanezi văzuți pe străzile din Sectorul 3 | Sursă foto: Cititor B356.ro

„La ASPA nu răspunde nimeni”

Cu toate că bucureșteanca a încercat să contacteze Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), la telefon nu a răspuns nimeni. Nici Poliția Locală nu a putut să ajute prea mult în această situație.

Polițistul care a răspuns la telefon a explicat că au fost făcute mai multe sesizări, însă de fiecare dată când ASPA a intervenit pentru capturarea maidanezilor, animalele nu au fost de găsit.

După 10 încercări, la ASPA nu răspunde nimeni.

Am sunat la Poliția Locală, domnul polițist a spus că se simte frustrat de această situație, fiindcă au primit multe sesizări. ASPA a acționat pentru capturarea câinilor, dar vezi Doamne, nu i-au găsit niciodată. Oare se evaporă ziua? Asta-i culmea.

Conform celor declarate de bucureșteancă pentru B365.ro, oamenii din Sectorul 3 au sesizat prezența maidanezilor în zone precum:

 • Aleea Fuiorului,
 • Aleea Rotunda,
 • Strada Ilioara,
 • Strada Fizicienilor.

Reorganizarea ASPA, pe odinea de zi a CGMB

Pe ordinea de zi a ședinței CGMB, care va avea loc vineri, 28 iulie 2023, se află și un proiect de hotărâre privind reorganizarea Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

Conform documentului:

În prezent, instituția se confruntă atât cu lipsa unor posturi și compartimente cu rol esențial în ceea ce privește desfășurarea activității în condiții optime, cât și cu o distribuție inadecvata a personalului în cadrul serviciilor și compartimentelor, în contextul în care, repartizarea personalului nu mai reflectă nevoile reale raportate la volumul de sarcini ale respectivelor subdiviziuni, ajungându-se în situația în care, unele structuri sa fie supradimensionate, iar altele sa ducă lipsa de personal.

Printre modificările ce au putea fi făcute, conform proiectului, se numără:

 • Suplimentarea personalului de execuție cu 21 de posturi,
 • Înființarea a:
  • 10 posturi de muncitor necalificat,
  • Un post de muncitor calificat la birourile teritoriale,
  • Patru posturi de inspector de specialitate,
  • Un post de inspector de specialitate, patru posturi de muncitor necalificat și două posturi de șofer la Serviciul pentru gestionarea Câinilor fără stăpân.
  • Două posturi de inspector de specialitate la Biroul Registratură și Relații cu publicul,
  • Două posturi de consilier juridic,
 • Desființarea a:
  • Patru posturi din structura de conducere,
  • Două posturi de vacante director,
  • Un post vacant de inspector de specialitate (Biroului Financiar),
 • Transformarea unui post de muncitor necalificat (Serviciul Tehnic) în post de muncitor calificat.

Modificările ce sunt propuse de PMB vor avea un impact financiar de 55.524 lei. Această sumă reprezintă fondul de salarii. Întreg documentul poate fi consultat accesând ACEST link.

Cookies