LA MINE-N CARTIER

Maia Morgenstern a primit o stea pe Aleea celebrităţilor din Capitală

În vârstă de 48 de ani, Maia Morgenstern este una dintre cele mai apreciate actriţe de teatru şi film ale ultimilor 20 de ani. În 2005, ea a fost aproape de prima nominalizare românească la Oscar, datorită rolului de excepţie din drama „The Passion of the Christ”.

Primele patru stele de pe aleea celebrităţilor autohtone poartă numele lui Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan şi Amza Pellea.

Maia Morgenstern, născută pe 1 mai 1962 în Bucureşti, a studiat la Academia de Teatru şi Film, urcând apoi pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, după care s-a alăturat Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale”. Printre rolurile sale notabile se numara Lola Lola, din Îngerul albastru (Der Blaue Engel), Kathleen Hogan în Park Your Car în Harvard Yard sau Feciora Maria în Patimile lui Hristos, în regia lui Mel Gibson.

Proiectul Walk of Fame-ului românesc a fost iniţiat de Teatrul Metropolis din Capitală, alături de COCOR şi Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button