FIT CITY

MAI vrea să cumpere echipamente de căutare-salvare urbană

„În anul 2016, gândirea este pentru a completa anumite lucruri din programul anului trecut. Trebuie să dăm pentru restul județelor mașini pentru scafandri, să mai luăm câteva echipamente pentru câteva județe în care nu au putut fi livrate anul trecut, la care se va adăuga conceptul de căutare-salvare. Aici intră echipamente pentru căutare-salvare urbană, intră platforme de salvare la înălțime, adică gen auto-scări, dar cu platformă, intră diferite tipuri de containere care vor avea echipamente pentru incendiile forestiere, pentru căutare-salvare și pentru intervenții grele la metrou, tuneluri”, a spus Arafat, potrivit Agerpres.

El a menționat că vor mai fi cumpărate și generatoare electrice de capacitate mare de peste 400 de kilowați, precum și 4-6 macarale de 60 de tone.

„Acestea sunt încă neconfirmate, dar v-am dat o idee pentru ce aplicăm anul acesta. Este vorba de un proiect mare, este finanțarea IGSU. Normal trebuie să obținem aprobarea proiectului. Vom aplica, este începută pregătirea. Se lucrează, trebuie să creștem reziliența pe toate aspectele. Dacă anul trecut mai mult ne-am concentrat pe comunicații și inundații, anul acesta ne vom concentra pe căutare-salvare urbană”, a spus secretarul de stat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button