Mai țineți minte garsoniera de 11 mp din Cluj? Acum se vinde, iar prețul de vânzare e mai spectaculos decât chiria

17 feb. 2022
733 afișări
Mai țineți minte garsoniera de 11 mp din Cluj? Acum se vinde, iar prețul de vânzare e mai spectaculos decât chiria
Mai țineți minte garsoniera de 11 mp din Cluj? Acum se vinde, iar prețul de vânzare e mai spectaculos decât chiria

O micuță garsonieră din Cluj-Napoca, un mare tărăboi, mai întâi pe internetul din toată țara, după care a depășit universul virtual și a ajuns în televizoare, în alte garsoniere, în glume cu prietenii la metrou, la cafea sau la un vin.

Pentru a ne reîmprospăta memoria,

Garsoniera de 11 mp – povestea, pe foarte scurt

La început, a fost un anunț imobiliar care s-a viralizat, aproape că imediat după ce a fost publicat pe Facebook de către agenția imobiliară prin care garsoniera de 11 mp din Cluj era oferită spre închiriere.

Anunțul suna, aparent, ca orice anunț imobiliar: „Vă propunem spre închiriere o garsonieră în cartierul Gheorghieni, Strada Zambilei nr. 21;  Suprafața: 11 mp. Garsoniera este complet mobilata și utilata, centrala termica pe bloc, situată la etajul 4 din 4, cheltuieli lunare mici, posibilitate de parcare în zonă, ocupabilă imediat. Preț: 200 € (ușor negociabil).

Dacă nu v-ați grăbit, aflați că s-a dat. Garsoniera de 11 mp din Cluj are chiriaș. Cine s-a mutat în cea mai mică și mai faimoasă garsonieră din țară

Combinația de suprafață (11 metri pătrați)  și preț (200 euro/lună, ușor negociabil) a fost bombă. Sunt nouă zile de la anunț, timp în care s-au adunat:

  • 12.000 de distribuiri;
  • 47.000 de reacții (like, mult, foarte mult „Ha-Ha”, dar și multă uluire);
  • 58.000 de comentarii (preferatul meu și al altor 14.000 de oameni este al lui Vlad și este următorul: „Nici pentru videochat nu ajunge spațiul”
  • un număr necunoscut, dar foarte mare de meme-uri.

La scurt timp după anunț – sub 48 de ore, agenția imobiliară anunța că s-a dat. Că a apărut un chiriaș pentru garsonieră. („S-a găsit o fată”, spunea domnul de la imobiliare). Apoi, zilele au trecut, lumea s-a luat cu altele, iar acum aflăm că faimoasa garsonieră face pasul imobiliar următor: e scoasă la vânzare.

Garsoniera de la Cluj e de vânzare. Costă  în jur de de 40 de mii de Euro 😉

Mai țineți minte garsoniera de 11 mp din Cluj? Acum se vinde, iar prețul de vânzare e mai spectaculos decât chiria
Garsoniera de 11 mp de la Cluj e de vânzare. Anunțul publicat pe imobiliare.ro

Așadar, garsoniera e de vânzare, prețul de pornire este de 37.499 de Euro, se poate și-n rate de la 699 de euro pe lună. Să tot fie vreo 3.400 de euro / mp!

Vi se pare că s-au scumpit apartamentele în București? Stați să vedeți cum e la Cluj!

Potrivit indicelui imobiliar al imobiliare.ro, și în București, și în Cluj-Napoca este o constantă tendință de creștere a prețurilor apartamentelor de pe piața. Desigur, în fiecare dintre cele două orașe există diferențe, uneori semnificative, în funcție de zone, de nivelul de confort, de calitatea materialelor și a construcțiilor.

Dar există, totuși, mai multe instrumente cu ajutorul cărora se pot face comparații relevante.

Indicele imobiliar calculat, de exemplu, de imobiliare.ro – una dintre cele mai importante platforme profil din România.

Apartamente în București, preț mediu/mp: 1627 euro/mp (sursa: indice imobiliar al imobiliare.ro)
Apartamente în Cluj-Napoca, preț mediu/mp: 2153 euro/mp (sursa: indice imobiliar al imobiliare.ro)

Așadar, în București, pe piața apartamentelor, prețul mediu/mp era, luna trecută, de 1627 de Euro, iar în Cluj-Napoca ajunsese la 2.153 de Euro. Garsoniera mitică de la Cluj bate, totuși, recorduri, cu prețul ei de peste 3400 de Euro /mp.

 

 

 

 

Cookies