ȘTIRI

MAI și-a retras cererea de a administra clădirile confiscate de la Dan Voiculescu

Ministerul Afacerilor Interne a renuntat la imobile imediat dupa ce Gabriel Oprea a demisionat din funcția de ministru al Internelor, scrie Hotnews.ro. 

Surse oficiale au declarat recent ca seful ANAF, Gelu Stefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vanzarea imobilelor respective, nu prin darea in folosinta altor institutii publice. Decizia finala apartine insa Ministerului Finantelor, care acum ar fi de acord cu vanzarea imobilelor.

Reamintim ca profit.ro a scris saptamana trecuta ca, invocand lipsa de spatiu cu care se confrunta Ministerul de Interne, a fost redactat chiar si un proiect de Hotarare de Guvern prin care imobilele confiscate de Justitie de la Dan Voiculescu sa fie trecute din proprietatea privata a statului in domeniul public al statului si administrarea Ministerului Afacerilor Interne.

Imobilele au intrat in proprietatea statului, mai exact a Ministerului Finantelor, in contul prejudiciului estimat la 60 milioane de euro din dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care Voiculescu a fost condamnat la inchisoare pentru 10 ani pentru folosirea influentei politice la privatizarea frauduloasa a institutului si spalare de bani prin cumpararea terenului la un pret subevaluat.

Bunurile imobile care au fost sechestrare de Justitie dupa condamnarea lui Dan Voiculescu la zece ani de inchisoare in dosarul ICA – sediul Grivco si cel al Antenei 3 – au fost evaluate de ANAF la 32,5 milioane euro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button