BAZAR

Mai puţine zile libere pentru angajaţi, în 2012

Doar şapte din cele 11 zile libere pe care le vor primi angajaţii în afara zilelor de concediu vor fi în 2012 în timpul zilelor lucrătoare, având în vedere că două sărbători legale, pentru care angajatorul este obligat să acorde zile libere angajaţilor, cad întotdeauna duminica (prima zi de Paşti şi duminica Rusaliilor), iar alte două (1 ianuarie şi 1 decembrie) vor cădea tot în weekend anul viitor, scrie zf.ro.

Conform legii, în cazul în care specificul activităţii companiei nu permite angajatorului să ofere zile libere angajaţilor în perioada sărbătorilor legale, acestora li se asigură compensarea cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz contrar, ziua de sărbătoare legală în care angajatul a lucrat trebuie plătită cel puţin dublu, potrivit prevederilor din Codul muncii.

Cele 11 zile libere aferente sărbătorilor legale, în 2012 sunt: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button